Viborg By

140 til online nytårskur med erhvervslivet i Viborg Kommune

Ulrik Wilbek, borgmester i Viborg Kommune, og Martin Pedersen, formand for Viborg Erhvervsråd og direktør i JP Group, klar til at byde velkommen til online-nytårskur for erhvervslivet. Foto: Viborg Kommune

Onsdag morgen den 6. januar holdt Viborg Byråd online nytårskur for erhvervslivet i Viborg Kommune. Talerne var borgmester Ulrik Wilbek og direktør for JP Group Martin Pedersen, der også er formand for Viborg Erhvervsråd.

Ulrik Wilbek og Martin Pedersen talte om udfordringer. De kom med fælles opfordringer, og kunne begge se lyspunkter for erhvervsudviklingen i kommunen.

Udfordringer

Hovedudfordringen er stadig pandemien, der giver negativ effekt på både sundhed og økonomi. Det lokale erhvervsliv har dog vist sig omstillingsparat, blandt andet ved hurtigt at gribe til flere digitale løsninger. Andre udfordringer er kommunens infrastruktur, som begge talere ser store forbedringspotentialer i – og et klart emne til Folketingets trafikforlig.

Viborg Kommune placerede sig alt for dårligt på Dansk Industris undersøgelse af erhvervsklima 2020, og både Ulrik Wilbek og Martin Pedersen er fast besluttede på, at det skal gøres bedre næste gang. Nu skal der dykkes dybere ned i, hvad der gemmer sig bag tallene. Et godt sted at starte er dialogen mellem kommune og erhvervsliv.

Lyspunkter

Både Ulrik Wilbek og Martin Pedersen ser samtidig mange lyspunkter i erhvervsudviklingen:  Salget af byggegrunde er rekordhøjt, faldet i tilflytningen er stoppet og der arbejdes – i samarbejde mellem erhvervslivet og kommune med at øge tilflytningen. Viborg Kommune har med udnævnelsen som UNESCO Creative City konsolideret en af sine styrkepositioner, den nye Tinghallen har taget form, med Karriereby Viborg som omdrejningspunkt stortrives studiebyen Viborg – og det samme gør iværksætteriet i kommunen.

Udsigterne for 2021 er naturligvis usikre, men der er grund til forsigtig optimisme, selvom starten på 2021 er stærkt påvirket af coronaen. Vaccinen er på vej, beskæftigelsen er kommet relativt godt tilbage, og Viborg Kommune er ikke ramt så hårdt på ledigheden som Danmark som helhed.  Boligmarkedet og aktiemarkedet har det godt, renten er rekordlav, og der er tro på, at vi ser en stigning i investeringer og omsætning i erhvervslivet, når vi er gennem de første måneder af 2021.

Opfordringer

Vi ser glasset som halvt fyldt, er begge talere enige om, og opfordrer erhvervslivet til at gøre det samme: Stå sammen, støt op om hinanden her i kommunen. Lad os være stolte af hinanden – for der er masser at være stolte over.

/Kommunikation

Kommentarer