Viborg By

142 børn fra Viborg Kommune styrker motorikken

Pressefoto

Der er masser af leg og bevægelse på programmet i denne uge, hvor 142 børn fra Viborg Kommune tager del i bevægelsesugen ”Hej skal vi lege?”. bObles og Børneulykkesfonden står bag kampagnen, der har til formål at sætte fokus på motorik, leg og bevægelse i landets dagtilbud.

Åkandehop, Skildpadderæs og Slalomleg. Det er blot nogle af de lege, som 142 børn fra Viborg Kommune skal prøve kræfter med, når de fra i dag tager del i bevægelsesugen ”Hej skal vi lege?”. På landsplan deltager mere end 6.200 børn i kampagnen, der sætter fokus på motorisk leg og bevægelse i dagplejere, vuggestuer og børnehaver landet over.

Inspiration til mere leg og bevægelse

En undersøgelse, som Børneulykkesfonden har gennemført blandt dagplejere og pædagoger, ledere og andre ansatte i vuggestuer og private pasningsordninger, viser, at der er brug for ny inspiration til leg og bevægelse i pasningstilbuddene. 73,8 procent af respondenterne svarer nemlig, at de gerne vil lave flere bevægelseslege med børnene, men at mangel på tid og inspiration er de primære årsager til, at de forhindres i at gøre det. Med kampagnepakken ”Hej skal vi lege?” får dagplejere og pædagoger inspiration og redskaber til at inkorporere mere bevægelse i dagligdagen. Samtidig er formålet, at flere børn oplever glæden ved at bevæge sig.

– Børn har godt af at bevæge sig og udvikle deres motorik, men det kan være en udfordring for dagplejere og pædagoger at komme med nye og spændende måder at gøre det på i en travl hverdag. Det skal være sjovt at røre sig, og derfor gør vi alt, hvad vi kan, for at give dagplejere og pædagoger ny inspiration og redskaber, siger Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Leg med Heltelarven Lasse

Bevægelsesugen ”Hej skal vi lege?” blev afviklet første gang i 2011. Siden da har over 316.000 børn i alderen 1-6 år deltaget i kampagnen, og i år deltagere mere end 6.200 børn på landsplan. Årets legetema er bygget op omkring 10 farverige larveæg i skum designet af bObles og tager udgangspunkt i kreativ leg, hvor børnene stimulerer og udvikler deres balance og motorik. Som noget nyt er der skabt nogle hyggelige historier til alle 10 bevægelseslege, hvor den nysgerrige Heltelarve Lasse skal bruge hele sin krop, når han bevæger sig ud i verden. Alle lege og historier er udviklet af Cand.scient. i idræt og Legehelt Laura Borg.

Børnene leger sig til bedre motorik

Børn har godt af et liv fyldt med leg og bevægelse. Det styrker motorikken, koncentration, læring og sociale kompetencer. Alligevel har knap en tredjedel af danske børn motoriske udfordringer ved skolestart. Tal fra Statens Institut for Folkesundheds database Børns Sundhed viser, at antallet af førskolebørn med motoriske udfordringer er steget fra 25,9 procent i 2010 til 31,4 procent i 2014, og hele 9,8 % har deciderede motoriske vanskeligheder. Den tendens vil Børneulykkesfonden og bObles gerne være med til at ændre ved at inspirere dagplejere og pædagoger til at sætte bevægelsesglæden i centrum, slippe legen fri og give børn lyst, mod og vilje til at bevæge sig.

Kommentarer