Hammershøj

75 års jubilæum i Hammershøj Smede- og Maskinforretning i dag

Peter Trankjær (tv) er tredie generation i Hammershøj Smede- og Maskinforretning, som siftedes af hans farfar, Svend Gunvald Trankjær i 1942. Han driver virksomheden sammen med sin far, Kristen Trankjær (th), sin mor Else og sin søster Pia. Foto: Viborg Netavis

For fem år siden fejrede familievirksomheden Hammershøj Smede- og Maskinforretning 70 års jubilæum og indvielse af nye lokaler. Nu er det tid til at fejre endnu et rundt hjørne, og i dag fra klokken 13 holder familien Trankjær reception i lokalerne på Tindbækvej.

Det var med en vis spænding, at familien Trankjær for fem år siden flyttede forretningen uden for byen i et flot nybyggeri på den gamle forderstof-grund ved Tindbækvej. En udvikling der imidlertid var blevet nødvendig – dels på grund af stigende trafik på rute 16 gennem Hammershøj, men også fordi landbrugsmaskinerne bogstaveligt talt voksede fra værkstedet på Randersvej.

– Det var jo det rene kaos engang i mellem, når det lige var højsæson i foråret eller efteråret; vi kunne jo dårligt komme til for hinanden, så det var det helt rigtige tidspunkt vi rykkede ud, husker Kristen Trankjær.

Spændingen blev gjort til skamme; i de nye omgivelser er der ikke blevet mindre travlt – snarere tværtimod.

– Med de større landbrug kommer vores kunder længere væk fra. Jeg vil tro, at vi i dag dækker et område, der strækker sig fra Hammel til Mariager, fortæller Kristen Trankjær og tilføjer at butikken også har fået flere kunder. Der er rigtig meget trafik især fra sydgående retning

– Så vi har faktisk mange strøgkunder – også mange nye, siger han.

Så selvom Kristen Trankjær  og hans hustru, Else, med rette kunne trække sig tilbage og nyde deres otium, så har de stadig deres daglige gang i virksomheden, som Kresten Trankjær i dag deler med sønnen Peter.

– Jeg står for VVS-delen og laver kvalitetssikring, og Peter styrer lager og træder til på værkstedet, når der er behov for det, fortæller Kristen Trankjær.

Datteren, Pia, blev også ansat i firmaet for fem år siden. Sammen med Else styrer hun firmaets administrative opgaver.

– Vi er da begyndt at gå lidt tidligere hjem, men det er nu så rart at komme på kontoret. Så kan vi også holde os orienteret om, hvad børnebørnene laver, smiler Else Trankjær.

I dag fra klokken 13.00 inviterer de indenfor i lokalerne på Tindbækvej for at fejre familievirksomhedens 75 års jubilæum.

Kommentarer