Bjerringbro

Årets første udstilling i Gudenåhuset

Maleri af Lisbeth Aare. Fremsendt foto

Billedkunstner Lisbeth Aare indleder udstillingsåret 2019 i Gudenåhuset med en række figurative malerier.

Lisbeth Aare er født og opvokset på Vejle-kanten og har haft sin ungdom i Viborg. Derefter flyttede hun til Århus og siden til Strib og Fredericia.
Hun har en baggrund fra Designskolen i Kolding på den grafiske linje, hvilket også tydeligt ses i det som oftest figurative motivvalg. Komposition, kommunikation og fortælling betyder en del for inspirationen og hun eksperimenterer en del med streg og virkemidler. Det kunstneriske arbejde har hovedsageligt centreret sig omkring maleriet og flere arbejder har været godkendt via en af de statsanerkendte censurerede udstillinger.

Tom Jørgensen, kunstkritiker i Jyllandsposten, redaktør af Kunstavisen og forfatter med mere, har i bogen ‘101 kunstnere’ beskrevet Lisbeth Aares malerier således:

”Smerte, forfald, melankoli, vrede og trodsig humor kendetegner Lisbeth Aare som kunstner. Det er disse omgivelser, disse helt dagligdags scenerier på godt og ondt, dramatiske og udramatiske, som Lisbeth Aare maler. På sin egen på én gang præcise og indfølende måde”.

Det er Bjerringbro Kunstforening, der i samarbejde med Gudenåhuset præsenterer Lisbeth Aares billeder i perioden 4. januar til 7. februar.

Udstillingen kan ses i åbningstiden: mandag, tirsdag og onsdag 10-18, torsdag og fredag 10-17 samt lørdag 10-13.

Udstillinger 2019

Bjerringbro Kunstforening og Gudenåhuset har en række andre spændende kunstnere på programmet i 2019.

Programmet vil være at finde i udstillingslokalet samt på kunstforeningens hjemmeside og for første halvår også i det nye Bemærkedage-program fra Viborg Bibliotekerne.

I foråret er det Birte Mølgaard i marts, den årlige børneudstilling i april, Pia Buchholtz med foto og maleri i maj og i juni et udvalg af kunstnere fra Danmarks største galleri, Gallerie Rasmus.

Kommentarer