Viborg By

Årets Sundhedsplejerske er fra Viborg Kommune

Allerede den 2. marts afslørede kollegerne, at Hanne Jørgensen var kåret som Årets Sundhedsplejerske. Men først nu er det officielt. Pressefoto

Sundhedsplejerske Hanne Jørgensen, der er ansat i Viborg Kommune, er blevet valgt som Årets Sundhedsplejerske og modtager prisen til august ved Årskonference for Sundhedsplejersker.

Er der noget sværere end at holde på en fantastisk god hemmelighed?

Nej vel, men det er sundhedsplejerske Hanne Jørgensen god til. For siden den 2. marts, hvor hendes kolleger overraskede hende med den glade nyhed, at hun er blevet Årets Sundhedsplejerske, har hun ikke sagt noget til nogen – og kollegerne har også holdt tæt. Men nu er titlen endelig officiel.

Den officielle overrækkelse af prisen skulle være sket i maj, men på grund af Covid-19 blev det aflyst. Så nu sker prisoverrækkelsen først ved Årskonference for Sundhedsplejersker i Kolding den 17. og 18. august. 

– Jeg er meget glad og også stolt over prisen. Det er da dejligt, at mine gode kolleger har indstillet mig – det er måske det, der glæder mig allermest.  Men jeg ser også frem til at møde op på årskonferencen og få prisen. Det bliver da stort, siger en glad Hanne Jørgensen.

Kollegerne, der har indstillet Hanne Jørgensen til prisen, har blandt andet indstillet hende fordi, hun er en meget vellidt, inspirerende og positiv kollega og samarbejdspartner, der gennem de seneste år har gjort en enestående forskel på overvægtsområdet for børn og familier i Viborg Kommune.

I indstillingen til Fagligt Selskab for Sundhedsplejersker har de blandt andet skrevet:

”Hanne Jørgensen formår på sin humoristiske og meget imødekommende facon at tale med familier fra alle socialklasser. På trods af det meget udfordrende og meget følsomme emne formår Hanne at italesætte overvægt på en etisk og menneskelig respektfuld måde, og det uden at gå på kompromis med et højt fagligt niveau. Dette har givet Hanne en virkelig stor respekt, ikke blot blandt egne kolleger, men også blandt pædagoger i institutionerne og i forældregruppen.”

Fakta om prisen 

Prisen til Årets Sundhedsplejerske bliver uddelt en gang om året til en sundhedsplejerske, der er medlem af Fagligt Selskab for Sundhedsplejersker under Dansk Sygeplejeråd. 

Bedømmelseskomitéen består af en repræsentant for Sundhedsstyrelsen, Dansk Sygeplejeråds formand og et medlem af bestyrelsen for det faglige selskab for sundhedsplejersker.

Kriterierne for at få prisen er:

  • En ekstra og speciel indsats i det sundhedsfremmende og forebyggende arbejde til gavn for børn og unge i Danmark.
  • En indsats som dokumenteret kan eller har givet større trivsel og/eller en eller flere oplevelser til en gruppe børn og unge samt deres familier.
  • Det skal være en indsats, der er realistisk planlagt og ønskes gennemprøvet eller en indsats, der er gennemført.

Kommentarer