Debat og politik

Ældreområdet – er et politisk hjertebarn

Debatindlæg af Mette Nielsen (S) folketingskandidat og byrådsmedlem i Viborg Kommune.

Mette Frederiksen har i flere år fokuseret på, at vi skulle gøre noget ved bureaukratiet på velfærdsområderne. På ældreområdet handler det konkret om, at der skal frigives mere tid til pleje, omsorg og nærvær til de ældre. Men også om at ansvaret skal gives tilbage til de medarbejdere, som arbejder inden for ældreområdet.

I de 12 år ud af de 15 år hvor jeg har været politiker, har jeg har haft fornøjelsen af at være tæt på ældreområdet. Gennem årene er der kommet flere regler, mere dokumentation samtidig med et stigende antal opgaver der skal løses i hverdagen. Presset på området er steget gennem årene. I praksis betyder det, at flere opgaver og mere dokumentation har taget tid fra omsorg og pleje. Det har også taget tid fra nærværet med den enkelte ældre. Konsekvensen af ovennævnte har også betydet, at hverdag for den enkelte medarbejder er blevet mere og mere presset.

Flere medarbejdere har gennem årene fortalt om en følelse af, ikke at kunne nå det, som de gerne ville. En følelse af utilstrækkelighed, og det slider, når man ikke altid føler, at man kan ”slå til”, og kan gøre det, som man gerne vil. Derfor glæder det mig meget, at vores Statsminister Mette Frederiksen har udvalgt Viborg Kommune i forhold til at sætte ældreområdet fri. Det har både vores ældre, pårørende og medarbejdere fortjent.

Jeg har store forventninger til frisættelsen af ældreområdet. Jeg glæder mig til at se, hvor mange flere stjerner i øjnene både de ældre og medarbejderne i Viborg Kommune får.

Kommentarer