Hjorthede

Aftengudstjeneste med Taizé-sang i Hjorthede kirke

Menighedsrådene i Hjorthede, Lee og Skjern inviterer til en stemningsfuld aftengudstjeneste i Hjorthede kirke i morgen søndag. Modelfoto
I løbet af efteråret 2017 samarbejdede menighedsrådene i Hjorthede, Lee og Skjern om tre søndagsaftengudstjenester inspireret af Taizé. Det var en stor succes, så nu tager man det op igen. Første gang i morgen søndag.

Taizégudstjenesterne, som man afholdte tre af i efteråret 2017, er et led i et musikalsk udviklingsprojekt, de tre landsbykirker samarbejder om.

Rune Funch. Pressefoto

Gudstjenesterne var en stor succes, og derfor har man besluttet at følge op med endnu to arrangementer.

Det første finder sted i morgen søndag 28. januar klokken 19 i Hjorthede kirke, hvor musiker og sanger, Rune Funch, som igennem syv år har arrangeret Taizégudstjenester overalt i landet, vil lede gudstjenesten sammen med sognepræst Ken Nørgaard Pedersen.

Læs mere om Rune Funch her.

Tradition fra Frankrig

Taizé er en by i Frankrig med et kloster, hvor der hvert år strømmer tusindvis af især unge mennesker til for at være med i brødrenes meditative sang og deres enkle måde at holde gudstjeneste på.

Sangene har fået navn efter byen: Taizésange. Det særlige ved dem er, at det er enkle vers, som synges igen og igen. Melodierne er meditative og skrevet ud til fire stemmer. Flerstemmigheden og klangen af harmonierne “lader mennesker komme til ro”.

Alle er velkomne

Alle er velkomne til denne særlige aftengudstjeneste – også selvom man ikke har været med til øveaftenen torsdag, og menighedsrådene håber, at mange vil tage imod tilbuddet.

– Vi beskæftiger os med ufattelig mange ting gennem dagen, om ikke andet, så strømmer tanker igennem os uafbrudt. Med Taizégudstjenesterne inviterer vi til at søge stilheden. Stilheden giver fokus. Vi kommer til os selv og Gud, skriver de om arrangementet på hjemmesiden for de tre kirker.

Næste arrangement finder sted i Skjern kirke 25. februar klokken 19 – med forudgående øveaften onsdag 21. februar klokken 19 – også i Skjern kirke.

Kommentarer