Livsstil og forbrug

Alt du skal vide om flexleasing

I bilbranchen er der efterhånden mange muligheder for leasing af biler, både til privat og erhverv. Den enkelte borger kan have svært ved at danne sig et overblik over de forskellige leasingaftaler.

Med det i mente vil guiden gøre dig klogere på, hvad flexleasing indebærer for dig – og herunder hvilke fordele og ulemper der er med denne type af leasing. Efter at have læst guiden har du formodentligt et bedre overblik når du skal beslutte, hvorvidt flexleasing er det rigtige for dig.

Hvorfor flexleasing?

Flexleasing er en ny måde at lease bil på. Det kan være en god beslutning, hvis du står med drømmen om en bil i de dyrere prisklasser. Ved at have en flexleasing aftale undgår du at betale dyre registreringsafgifter, og du slipper med kun at betale månedlige afgifter på bilen. På den måde kan du gøre drengedrømmen realistisk, uden at din pengepung lider store tab. Herigennem behøver man som privatperson ikke at skulle bekymre sig om bilens værdi, men kan have en fordelagtig aftale, som er tilpasset dit budget og dine drømme. Kort sagt er flexleasing en billigere måde at sidde bag rettet i din drømmebil, hvor betalingen deles op i flere rater kontra den kontante betaling.

Vær opmærksom på dette

Hvis ovenstående har fanget din interesse, er det vigtigt at være opmærksomme på eventuelle faldgruber indenfor markedet om flexleasing. Der er mange tal i flexleasingaftaler, som man skal have for øje før man skriver under på kontrakten. I den forlængelse er det centralt at forholde sig til afskrivningen af den bil, som du vælger at flexlease. Kort sagt kan det være en ulempe, hvis bilen har en høj afskrivning, hvorimod en lav afskrivning sikrer en lavere månedlig ydelse. Med det i mente er det vigtigt at forholde sig til bilens reelle værdi, og vurderer hvor stort et værditab pr. år, der er rentabelt for dig som forbruger.

Kommentarer