Viborg By

Andelskasse-pris til Viborg Landsbysammenslutning

Formand for Vibland (Viborg Landsbysammenslutning) Lone Kastberg får her overrakt præmien på 15.000 kroner af formand for aktionærrådet, Allan Kirk Jensen. Foto: Jan Szwed

Formand for Viborg Landsbysammenslutning (Vibland), Lone Kastberg, modtog i aftes på foreningens vegne Andelskassens ‘Sammen-kan-vi-mere-pris’ .

Mens kernen af ildsjæle fra Viborg Kommunes landdistrikter var samlet til konference i Tange i aftes, befandt én af hovedpersonerne, formand for Viborg Landsbysammenslutning (Vibland), Lone Kastberg, et helt andet sted.

Hun var i stedet taget til Andelskassens Aktionærmøde i Hobro, hvor hun på vegne af Vibland skulle modtage Andelskassens Sammen-kan-vi-mere-pris.

Sammen med en anden forening og to ildsjæle fra forskellige lokalområder i henholdvis Øst- og Midtjylland var Vibland udpeget til at modtage prisen blandt 121 nominerede foreninger og frivillige.

Det var formand for aktionærrådet, Allan Kirk Jensen, der overrakte prisen, og i begrundelsen sagde han:

“Viborg Landsbysammenslutning gør en stor, frivillig indsats for, at det er godt at bo i Viborg Kommunes landsbyer. Der er tale om en forening, som repræsenterer omkring 60 landsbyer, og som arbejder for, at der skal være yderligere aktiviteter i landsbyerne. Foreningen laver blandt andet kurser om fondssøgning og hjemmesider, ligesom de arrangerer samarbejdsmøder, seminarer og deltagelse i Snapsting. Så foreningens frivillige står bag et stort stykke arbejde, som er til glæde for rigtig, rigtig mange mennesker.”

Foruden hæderen modtog Lone Kastberg og Vibland en check på 15.000 kroner.

Det var er meget glad og stolt formand som efter overrækkelsen takkede for prisen:

“Det betyder ufattelig meget, at Viborg Landsbysammenslutning (– i daglig tale VibLand) modtager denne anerkendelse for vores arbejde.

Stor tak til Andelskassen, fordi I valgte os som en værdig modtager. Og en stor tak til de, der har nomineret os. Det vidner om, at det vi gør som talerør for landsbyerne og landdistrikterne i Viborg Kommune nytter noget. Og nu nytter det meget mere. Sammen kan vi mere – det er netop det, vi kan i Viborg Landsbysammenslutning,” sagde hun blandt andet.

Hele bestyrelsen i Vibland har vidst et stykke tid, at de var udpeget til at modtage prisen, så det var en forløsning, at det nu er officielt.

– Vi er ved at revne af stolthed over prisen og især anerkendelsen af det arbejde, vi gør og elsker at lave. Og vi har glædet os til at kunne dele nyheden det med alle vores repræsenter og medborgere ude i landsbyerne, fortæller Lone Kastberg til Viborg Netavis.

Formanden måtte alene afsted til Hobro, for at modtage prisen, da den øvrige bestyrelse deltog i landdistriktskonferencen i Tange. Hun havde dog sin mand med, som sørgede for at forevige det store øjeblik. Se hans optagelse fra aftenen nedenfor.

Kommentarer