Erhverv

Andelskassens bestyrelse anbefaler aktionærer at takke nej til Spar Nord

På et bestyrelsesmøde i Danske Andelskassers Bank (DAB) mandag aften, har banken afvist overtagelsestilbuddet fra Spar Nord og anbefaler nu sine aktionærer at takke nej til tilbuddet, og at banken fortsætter som uafhængig eller afsøger andre sammenlægninger.

Danske Andelskassers Bank har mandag aften afvist tilbud om overtagelse fra Spar Nord Bank, og opjusterer samtidig forventningerne til 2019, ligesom banken lancerer en ny udbyttepolitik. Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.

– Vi anbefaler aktionærerne at sige nej tak til Spar Nords tilbud om at overtage banken. Vi mener ikke, at tilbuddet er attraktivt. Vi vurderer, at der er mere perspektiv og værdi for aktionærer i, at DAB udvikler sig selvstændigt eller i ligeværdige konsolideringer, som bestyrelsen allerede meldte ud før købstilbuddet fra Spar Nord blev offentliggjort den 1. marts 2019, udtaler bestyrelsesformand Anders Howalt-Hestbech i meddelelsen.

Bestyrelsen vurderer, at en overtagelse fra Spar Nord vil betyde afskedigelser og lukning af filialer.

– Disse handlinger, vurderer vi ikke, er i hverken aktionærernes, bankens eller vores kunders og medarbejderes interesse, hedder det i pressemeddelelsen.

I samme pressemeddelelse lyder det samtidigt, at bestyrelsen har indikation fra 46,2 procent af aktionærerne, at de ikke ønsker at acceptere Spar Nords bud.

DAB forventer en basisindtjening i år i intervallet 135 til 165 mio. kroner. Desuden løftes forventningen til resultatet før skat til intervallet 300 til 355 mio. kroner mod tidligere 70 til 130 mio. kroner. Den forhøjede forventning skyldes at banken forventer 161 mio. kroner i skattefrit provenu i forbindelse med salget af aktierne i SparInvest til Nykredit, samt et udbytte efter skat på 21 mio. kr.

DAB lancerer samtidig en ny udbyttepolitik, der betyder, at banken hvert år vil returnere 30 til 50 pct. af årets resultat til aktionærerne.

Endelig lancerer DAB et nyt langsigtet mål om en forrentning før skat af egenkapitalen på 10 pct. om året.

Kommentarer