Debat og politik

Anders Samuelsen og hans 21 pokaler

Debatindlæg af Mette Nielsen (S), folketingskandidat i Vestjyllands Storkreds og byrådsmedlem i Viborg Kommune.

I disse dage kan man se og høre i medierne, at Anders Samuelsen, som er formand for Liberal Alliance, har købt 21 pokaler til sit kontor.

Det har han gjort fordi, at han er stolt af, at der er givet skattelettelser for 21 milliarder kroner. Skattelettelser kan lyde meget godt, men man skal huske på, at når der gives skattelettelser, hvor man får mere til sig selv, så betyder det mindre til fællesskabet og til velfærden. Det betyder, at pengene til skattelettelserne er taget fra vores vuggestuer, børnehaver, skoler, uddannelse, hospitaler, psykiatri og ældrepleje.

Jeg synes, at Anders Samuelsen skulle gå ud og snakke med pædagogerne, skolelærerne, sygeplejerskerne, SOSU-personalet, medarbejderne i psykiatrien og hos mennesker med særlige behov. Han kunne spørge dem, om de er lige så begejstrede for skattelettelserne, som han selv er? Eller om de hellere ville have nogle gode rammer og flere ressourcer i hverdagen – når de skal løse deres arbejdsopgaver.

Vores velfærd er presset, og det er tid til at prioritere vores velfærd. Derfor håber jeg virkelig snart, at vi får en ny regering!

Kommentarer