Viborg

Anette var i praktik hos Viborg-firmaet Y-connection, som nu er nomineret til en pris

Foto: 35-årige Anette Svith Mortensen har udviklet sig meget både fagligt og personligt af at være i praktik ved Y-connection i Viborg. Foto: Dania

Praktik ved lys-importøren Y-connection har givet Anette Svith Mortensen en ny tro på sig selv. Derfor er de indstillet som Danmarks bedste praktikophold.

Da Anette Svith Mortensen skulle i praktik som handelsøkonom-studerende, kunne hun kun se ulemper ved sig selv. Det skabte en del nervøsitet, da jagten på en praktikplads satte i gang.

– Når man som 35-årig alenemor til en dreng vælger at begynde på en helt ny uddannelse, så er det med en vis skeptisk og nervøsitet i kroppen. Kan jeg følge med fagligt, og er der nogen, som vil ansætte en enlig mor i praktik?, siger Anette Svith Mortensen, der studerer på Erhvervsakademi Dania i Silkeborg. Et studie, som indeholder otte-ti måneders lønnet praktik.

Derfor var glæden enorm, da det lykkedes at komme i praktik ved Viborg-virksomheden Y-connection, der importerer og videresælger lysartikler. Og så kom der skub i Anettes udvikling.

– Jeg har udviklet mig rigtig meget fagligt under forløbet, hvilket jeg kan takke hele virksomheden for. Jeg har fra starten fået vist tillid og har fra dag et fået mine egne selvstændige opgaver. Det har styrket mig rigtig meget, da jeg har skulle stå på egne ben, og vise at jeg har forstået at bruge min teori i praksis, forklarer Anette Svith Mortensen.

Analyse koblede teori og praksis

En af hendes opgaver blev at analysere det norske marked. Det indebar blandt andet en research-tur til Norge, som ifølge handelsøkonomen var en stor mundfuld, men også et stort klap på skulderen. Den chance, og at virksomheden troede på hende, har betydet meget.

– Jeg mærker virkelig en forskel på den personlige udvikling. Jeg har fået meget mere selvtillid og tro på, at selvom jeg er enlig mor, så kan jeg godt gennemføre en videregående uddannelse, smiler hun.

Markedsanalysen var også en mulighed for at omsætte teorien fra studiet til praksis. Det, der undervejs på uddannelsen har virket irrelevant, gav pludselig mening.

– Jeg kunne bruge rigtig meget teori fra skolen til at lave den opgave, og uden den så tror jeg aldrig, jeg var kommet i mål med opgaven. Ligeså snart man kommer ud i praktik, så giver det hele bare mening, og brikkerne begynder langsomt at falde på plads, fortæller Anette Svith Mortensen, der har været meget begejstret for arbejdsmiljøet ved Y-connection på baggrund af sammenhold, rummelighed og åbenhed.

Indstillet til flot pris

Derfor valgte Anette Svith Mortensen at indstille Viborg-virksomheden som Danmarks bedste praktikophold via konkurrencen ‘Årets Dania-praktik 2020’. Hvert år er 700 studerende i praktik, og dommerne valgte Anettes indstilling som en af de allerbedste.

– Det fortjener de. Ganske enkelt. Her har jeg fået muligheden for at vise mine kompetencer og vise, at min erhvervs- og livserfaring talte til min fordel. Jeg har udviklet mig rigtig meget under forløbet, hvilket jeg kan takke hele virksomheden for, smiler Anette Svith Mortensen, der glæder sig til at fortælle de andre om den flotte placering.

Den landsdækkende, fysiske finale om at finde Danmarks bedste praktikplads er grundet corona-situationen udsat til næste år.

Fakta om Erhvervsakademi Dania

  • Erhvervsakademi Dania udbyder videregående- og efteruddannelser på 8 campusser i Jylland
  • Det er i Grenaa, Hobro, Horsens, Randers, Silkeborg, Skive, Viborg og Hedensted.
  • I alt udbyder Dania 25 korte videregående uddannelser inden for Business, Sundhed, Oplevelse, Marketing, Teknologi og Administration
  • Samlet er der 2500 fuldtidsstuderende på Dania, hvoraf 300 er internationale studerende
  • Derudover er 2700 deltidsstuderende på efter- og videreuddannelse
  • Erhvervsakademi Dania blev officielt indviet 1. januar 2009 og har 180 fuldtidsansatte medarbejdere.

Kommentarer