Hammershøj

Barn fra Børnehuset Hammershøj bekræftet smittet med coronavirus

Viborg Kommune har nu registreret den første borger, som er bekræftet smittet med coronavirus. Det drejer sig om et barn, som er tilknyttet Børnehuset Hammershøj. Barnet er smittet, men ikke i kritisk tilstand, forlyder det.

Fredag  13. marts over middag modtog personale og forældre til børn i Børnehuset Hammershøj besked om, at et barn, der kommer i børnehuset, er bekræftet smittet med coronavirus.

Meddelelsen blev sendt ud på sms af Søren Aakjær, direktør i Børn og Unge forvaltningen i Viborg Kommune, efter han havde fået besked fra de lokale sundhedsmyndigheder om det den bekræftede smitte.

– Vi fik besked om det sidst på formiddagen fredag og iværksatte straks initiativ til at informere personale og forældre til børn tilknyttet børnehuset i Hammershøj, fortæller han til Viborg Netavis.

Ifølge Søren Aakjær havde barnet været hjemme på grund af sygdomstegn i nogle dage. Ud fra regeringens daværende anbefalinger fik familen barnet testet for coronavirus, og resultatet viste, at det var inficeret med Covid-19, som er det officielle navn på virussen.

Barnet ikke er i kritisk tilstand, og hele familien holder sig nu hjemme for ikke at påføre andre smitte, lyder meldingen fra Søren Aakjær.

Bekymrede borgere

Nyheden om det smittede barn i Hammershøj blev lynhurtigt delt på lokale facebook-sider, hvor mange borgere efterfølgende efterlyste blandt andet information om, hvem det nu smittede barn har været i kontakt med.

Mange vil også gerne vide, hvem barnet er, men her træder både tavshedspligt og persondataloven i kraft for at beskytte familien, minder Søren Aakjær om.

– Vi har informeret de personer og familier, der via børnehuset kan have haft kontakt med det nu smittede barn. De må tage deres forholdsregler. Derudover kan vi kun opfordre folk til at følge de generelle retningslinier omkring blandt andet god hygiejne og samvær med medborgere, siger han.

Hold dig orienteret

Da avisen fredag aften talte med Søren Aakjær, spurgte vi blandt andet ind til, om man fra de lokale myndigheders side har gjort noget for at kortlægge, hvilke personer det nu smittede barn har været i kontakt med. Det har man med de nyeste instrukser ikke gjort, lød meldingen:

– Vi har stået lidt i et vadested. For nogle dage siden lød instrukserne på, at vi som myndighed skulle opspore personer, der havde været i kontakt med en smittet person, men det er i mellemtiden blevet ændret. Derfor kontaktede vi fredag Kommunernes Landsforening, som løbende er i kontakt med regeringen om, hvordan man skal forholde sig til den aktuelle situation. Og anbefalingen lige nu er, at vi ikke skal foretage os noget ud over naturligvis at oplyse om, de forholdsregler, man bør tage, og informere vores borgere, som vi har gjort i dette tilfælde, siger Søren Aakjær, og tilføjer:

– Der sker så meget lige nu, og det er ikke til at vide, hvordan anbefalingerne er i morgen. Vi har sendt rigtigt mange af vore medarbejdere hjem for at undgå smittespredning, men nogle skal jo stå til rådighed i vores børnehaver og vuggestuer, hvor der mange steder bliver oprettet et nød-beredskab.

Ro på – men tag hensyn

Søren Aakjær opfordrer til, at man tager det med ro og lytter til de meldinger, der kommer fra regeringen.

– Det, jeg synes, er vigtigt at sige er, at myndighederne forsøger at begrænse smitten til vores svage borgere og seniorborgere, som kan være særligt udsatte. For os andre handler det om være ansvarlige. Vejledningen til borgerne lige nu er, at hvis man føler sig utilpas, så skal man holde sig hjemme. Hvis man bliver mere syg, så kan man kontakte sin læge, og ellers skal man som borger tage sine forholdregler, når man bevæger sig i det offentlige rum.

Kommentarer