Viborg

Bilka i Viborg går ind i vigtig forebyggelsesindsats

Foto: Lungeforeningen og Bilka

Lungeforeningen og Bilka giver nu alle mulighed for at få en lungefunktionsmåling på Den Internationale Lungedag 15. november.

På Lungedagen 15. november rykker Lungeforeningen ind i alle Bilkas 18 butikker fordelt over hele landet. Her tilbyder Lungeforeningen Bilkas kunder at få målt deres lungefunktion.

Op mod 600.000 danskere lider af en kronisk lungesygdom. Men cirka halvdelen ved det ikke selv, fordi de overser symptomer som for eksempel hoste og åndenød.

Bilka i Viborg gør derfor på Lungedagen en vigtig forebyggelsesindsats målrettet hundredtusindvis af danskere, som går rundt med nedsat lungefunktion og måske en uopdaget lungesygdom.

Det er Lungeforeningen, som står bag den årlige Internationale Lungedag i Danmark, hvor borgere i hele landet kan få et lungetjek onsdag 15. november – i samarbejde med kommuner, hospitaler, apoteker og hundredevis af frivillige. Og nu også sammen med Bilka.

– Mange overser symptomer fra lungerne. I Bilka er vi glade for at kunne bidrage til, at danskere, der handler i Bilka, finder ud af, om deres lunger er i orden – og hvis nødvendigt kommer til læge så tidligt som muligt, siger Alice Monberg, marketingchef fra Bilka.

Vær opmærksom på disse symptomer

Har man haft hoste, slim fra lungerne og åndenød i mere end to måneder, kan det være symptomer på en kronisk lungesygdom.

Hvis man reagerer i tide og en evt. lungesygdom opdages, kan behandling og rehabilitering med rådgivning om blandt andet røgfrihed, træning, kost og vejrtrækningsøvelser sættes hurtigt ind.

– Der findes en lang række lungesygdomme og diagnoser, men astma og KOL er de to mest hyppige, kroniske lungesygdomme. Det er helt fantastisk, at Bilka nu hjælper Lungeforeningen med at nå ud til danskerne med budskabet om, at man skal reagere på symptomer fra lungerne i tide, siger Lungeforeningens direktør Anne Brandt.

Tid og sted

Sammen med Lungeforeningens frivillige tilbyder sundhedsfagligt uddannet personale lungefunktionsmålinger onsdag 15. november 2017 i Bilka butikker i hele landet klokken 15.00-18.00.

På Lungeforeningens hjemmeside under www.lunge.dk/lungedag findes tid og sted for alle aktiviteter i Bilka – og alle andre steder i landet – på Lungedagen.

Kommentarer