Rødding

Blomstergården klar med første temadag på søndag

Hosta findes i tusindevis af varianter, og så er den nem at holde. Derfor er det blevet en populær planter i moderne haver. Fremsendt foto

Med lidt coronaforsinkelse er Blomstergården ved Viborg klar med sæsonens første arrangement på søndag.

BATUM – Selvom parken på Blomstergården ved Viborg har været åben siden 1. maj er det først med den seneste lempelse i forbindelse med coronakrisen, at der for alvor kan laves arrangementer. Det sker først gang på søndag den 28. juni, hvor haveplanten hosta er det  gennemgående tema for tre rundvisninger klokken 11, 13 og 15.

Hosta er blevet moderne i haverne. Ikke mindst fordi den i dag findes i flere tusind varianter fra nogle der kun er få centimeter til planter med en omkreds på en meter. Der er planter med ensfarvede grønne blade, der kan variere over i mange blågrønne nuancer. Andre planter har forskellige mønstre af hvide og gule nuancer.

Hosta er en meget vinterfast plante, der er god til kant, som bunddække eller bare som enkeltstående. Den passer godt ind i den moderne have, da den kræver meget lidt pasning og kan stå på den samme plads i årevis uden at den bliver delt eller på anden måde skal omplantes. Forårsløg er gode naboer til hosta.

Nogle dyrker hosta alene for bladenes skyld og klipper decideret alle blomsterknopper af for at nyde de flotte blade. Andre tager blomstringen med. Blomsterne er klokkeformede og der findes sorter med hvide og lilla nuancer afhængig af sort. Det er også sortsbestemt hvornår de blomstrer, men blomstringen finder oftest sted i juli-august.

På rundvisningerne vil Villy Mougaard fortælle om alle aspekter ved dyrkning af hosta. Han vil også fortælle, hvordan man kan forsøge at lave sin egen helt specielle hosta.

Kommentarer