Karup

Borgere satte fokus på Karup-Kølvrås identitet

Snakken gik livligt ved bordene i Karup Kultur- og Forsamlingshus, da Viborg Kommune og Karup-Kølvrå Byforum inviterede til workshop. Foto: Viborg Kommune

Torsdag aften 8. oktober var der udviklingsworkshop i Karup-Kølvrå, og engagerede borgere var mødt op for at komme med bud på, hvordan Karup-Kølvrå kan blive et endnu mere attraktivt område at bo og leve.

Karup-Kølvrå er hen over efteråret i fokus, da Viborg Kommune har sat gang i en målrettet indsats, der skal gøre området til et endnu bedre sted at bo og leve.Området er valgt, fordi borgere har vist, at de kan og vil tage fat selv. Samtidig er der mange frivillige, som på forskellig vis gør en indsats for området, uanset om det er den generelle udvikling eller hjertet banker for særlige grupper.

En fælles identitet

Torsdag aften havde Karup-Kølvrå Byforum og Viborg Kommune inviteret til workshop i Karup Kultur – og Forsamlingshus. På grund af covid19 var der kun plads til 50 personer, men det satte ikke en stopper for engagementet. Formålet med workshoppen var blandt andet at finde måder at styrke den fælles opfattelse af Karup-Kølvrås kvaliteter og muligheder.

Formand for Karup-Kølvrå Byforum, Winnie Nielsen, og direktør for Børn & Unge i Viborg Kommune, Søren Aakjær, bød velkommen til workshoppen.

– Det her er et unikt projekt. Og for jer som bysamfund er det en unik mulighed for i fællesskab at være med til at gøre Karup-Kølvrå til et endnu bedre sted at bo. Sammen skal vi skabe bedre sammenhæng i hverdagen for jer som borgere og den gode fortælling, der løfter identiteten for området. For Karup-Kølvrå har meget at byde på, lød det blandt andet fra Søren Aakjær.

Lokal begejstring

50 engagerede borgere mødte op, og i løbet af aftenen drøftede de blandt andet en fælles og sammenhængende profil og identitet for området. Men der blev også sat fokus på emner som sammenhæng i aktiviteterne, børn og unges udvikling, den generelle tryghed, sundhed og trivsel samt aktivitets- og mødesteder, der understøtter fællesskaberne.

–  Vi vil gerne Karup-Kølvrå, og jeg håber, at nogle af de idéer, der bliver sået i aften, kan blive til virkelighed. Jeg tænker især på de unge, for det er dem, der skal bygge videre, fortalte Lene Kemper, der bor i området og deltog i workshoppen.

Ungdommen var også mødt op. En af dem var Anton Ibsen, der går i 8. klasse på Karup Skole.

– Jeg håber, at sådan en aften her kan være med til at skabe et stærkt sammenhold i byen – skabe et fællesskab med plads til alle, lyder det fra en af aftenens unge deltagere.

Karup-Kølvrå Byforum, der var medarrangør af workshoppen, og formanden Winnie Nielsen udtrykte glæde over, at der kommer fokus på deres lokalområde:

– Det er lige præcis det her, vi gerne vil – skabe udvikling frem for afvikling. Derfor er det rigtig godt, at hele kommunen nu er med som samarbejdspartner og medspiller. Vi har før selv prøvet at invitere til borgermøde for at få idéer til udvikling af området, men lykkedes ikke rigtigt. Derfor er det vigtigt, at vi deltager i det her projekt.

Ryster posen

Det er Viborg Kommunes Økonomi- og Erhvervsudvalg, der har sat gang i den nye sammenhængende indsats i Karup-Kølvrå, og Søren Aakjær er glad for den lokale opbakningen til projektet:
– Vi er blevet bedt om at ryste posen og prøve at finde nye måder at gøre tingene på. Det er en stor udfordring, og det var dejligt at opleve her til aften, at borgerne har taget handsken op. Det lokale engagement og den lokale viden er nødvendig, hvis vi skal nå i mål med byrådets ambitioner, sagde Søren Aakjær mod workshoppens slutning.

Kommentarer