Viborg by

Borgmester Ulrik Wilbek deler hjælpepakker ud til indlagte børn på Regionshospitalet Viborg

På tirsdag 26. maj deler borgmester i Viborg Kommune, Ulrik Wilbek, hjælpepakker ud til børnene på Regionshospitalet Viborg sammen med Legeheltene. Hjælpepakkerne skal sætte gang i aktiv leg og bevægelse for de indlagte børn.

Under normale omstændigheder ville Legeheltene være fysisk til stede på børneafdelingen på Regionshospitalet Viborg, hvor de arbejder for at skabe mere aktiv leg og bevægelse for de indlagte børn.

Grundet COVID-19 har Legeheltene imidlertid været nødsaget til at indstille arbejdet på landets børneafdelinger midlertidigt. Dog har Legeheltene et ønske om fortsat at kunne skabe aktiv leg og bevægelse for de indlagte børn, og derfor sender de hjælpepakker ud.

 Ulrik Wilbek, borgmester i Viborg Kommune, støtter op om initiativet og hjælper Legeheltene med at bringe den femte hjælpepakke ud tirsdag 26. maj på Regionshospitalet Viborg

Leg og bevægelse på hospitalsstuerne

Temaet for den femte hjælpepakke er ”gamle lege”, og derfor indeholder hjælpepakken et legehæfte fyldt med inspiration til lege fra gamle dage. De indlagte børn skal denne gang prøve kræfter med blandt andet hinkeruder, hønseringe og papirfly.

Hjælpepakken, som børnene på Regionshospitalet Viborg modtager, er støttet af Trygfondens akutpulje i forbindelse med coronavirus.

Borgmester deler hjælpepakker ud

Legeheltene bringer hjælpepakker ud til 11 børneafdelinger i Danmark og Færøerne, og de er glade for at få hjælp af Ulrik Wilbek i forbindelse med uddelingen i Viborg.

– Det betyder meget, at borgmesteren støtter op om initiativet og vil hjælpe os med at gøre børnenes tid på hospitalet mere aktiv, udtaler Henriette Madsen, Generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Også borgmesteren ser frem til en lidt anderledes dag på kontoret.

– Jeg er glad for at kunne gøre en forskel for de indlagte børn i denne tid, hvor det er ekstra hårdt at være indlagt, lyder meldingen fra Ulrik Wilbek, som dukke op med hjælpepakkerne på Regionshospitalet Viborg tirsdag klokken 9.30.

Kommentarer