Viborg By

Brug mundbind, når du skal testes for Covid-19, lyder ny opfordring fra regionen

Fra lørdag anbefaler Region Midtjylland, at alle bruger mundbind, når de besøger regionens teststeder.

For at mindske risikoen for at smitte andre, anbefaler Region Midtjylland fra lørdag alle borgere at bruge mundbind, mens de venter på at blive testet for Covid-19. Sådan lyder det i en pressmeddelelse fra regionen torsdag eftermiddag.

– Vi er meget optaget af, at det skal være så sikkert som muligt at blive testet for COVID-19 i Region Midtjylland. Og her er mundbind og afstand to ting, som vi hver især ret let kan bidrage med. Det er derfor vores anbefaling fra lørdag, siger lægefaglig direktør i Præhospitalet Per Sabro Nielsen.

Husk selv mundbind

Reglen er, at man selv skal medbringe mundbind. Er det ikke muligt, kan man bede om at få udleveret et af personalet. Godkendte CE-mærkede mundbind yder den bedste beskyttelse. Alternativt kan man bruge et stof-mundbind i god kvalitet, lyder det i pressemeddelelsen.

Undtagelser

Anbefalingen gælder ikke, hvis man under testen bliver siddende i sin bil. Undtaget er også børn under 12 år og personer med vejrtrækningsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau, eller personer med fysiske eller mentale svækkelser, som gør, at de ikke selv kan fjerne mundbindet.

For at mindske risikoen for at smitte andre, anbefaler Region Midtjylland fra lørdag alle borgere at bruge mundbind, mens de venter på at blive testet for Covid-19.

– Vi er meget optaget af, at det skal være så sikkert som muligt at blive testet for COVID-19 i Region Midtjylland. Og her er mundbind og afstand to ting, som vi hver især ret let kan bidrage med. Det er derfor vores anbefaling fra lørdag, siger Per Sabro Nielsen.

Kommentarer