Hammershøj

“Corona-challenge” fik mange op og ud på cyklerne

Tre seje drenge i den unge aldersgruppe: Kristian, Simon og Silas. 26. april tog de en cykeltur rundt om Tjele Langsø – 31 kilometer på 2 timer. Fremsendt foto

Coronasituationen har været en kæp i hjulet for alle former for fælles aktiviteter siden marts. Det har været svært for idrætsforeningerne at færdiggøre eller opstarte de vante idrætter som fodbold, gymnastik med mere. Men i IF. Trojkas Cykelklub i Hammershøj har man bogstavelig talt holdt gang i hjulene, senest ved at arrangere en “Corona-Cykel-Challenge” for klubbens medlemmer.

Udfordringen er gået ud på, hvem der kunne cykle flest kilometer i løbet af tre uger. Deltagerne har været delt i fem grupper efter alder, og der har været deltagere helt ned fra 7 års alderen til op mere modne motionscyklister i 50`erne.

Dagligt har deltagerne så indberettet deres cykeltur med længde og tid, og alle data er løbende samlet op af cykeludvalgets medlemmer.

I alt har 29 af klubbens medlemmer deltaget, og de har i alt cyklet 10.319 kilometer på de tre uger. Den samlede “vinder” blev Nikolaj Bundgaard Sørensen, som cyklede hele 1010 kilometer på de tre uger, oplyser Klara Kjeldsen, som er medlem af  Trojkas cykelklub, der er initiativtager til cykeludfordringen.

Ud over æren var der ikke nogen præmie til førstepladsen, til gengæld blev der trukket lod blandt alle deltagerne om en række sponsorgaver.

Motivation

Formålet med udfordringen har været at motivere medlemmerne til at komme op på cyklen – eller til at fortsætte med at cykle – samt at lave et sjovt arrangement i foreningsregi – sammen men hver for sig.

– Vi vil som forening gerne fortsat kunne tilbyde noget til vores medlemmer, nu hvor vi ikke må cykle sammen som klub, fortæller Klara Kjeldsen.

– Og det her var en sjov måde at motivere og skabe fællesskabsfølelse på, selv om vi cykler hver for sig, forklarer hun.

Nogle af deltagerne har været i gang hele året, mens andre først lige er startet op. Og særligt blandt de helt unge er interessen for cykelsporten blevet vakt, fortæller Klara Kjeldsen.

– Nogle af de unge helt ned til 9 år har cyklet helt vildt. En af dem nappede lige 60 kilometer sammen med sin far en af dagene, mens en af de lidt ældre børn på 12 år har cyklet stort set hver dag i de tre uger – ind imellem  flere ture pr. dag, siger hun.

Den store succes med ‘corona-udfordringen’ betyder, at cykelklubben overvejer at lave lignende arrangementer i fremtiden.

– Vi er meget positive over den store opbakning, vi har oplevet fra klubbens medlemmer, både i forhold til konkurrencen, men også i forhold til den tilslutning, der trods corona-krisen fortsat er til klubben, slutter Klara Kjeldsen.

Kommentarer