Rødding

De yngste skoleelever har fået Rødding til at blomstre

Se billedserie Eleverne i 0.-4.klasserne på Sødalskolen har den forløbne uge arbejdet sammen i et fællesprojekt med at lave blomstercollager for at opmuntre andre børn og borgere i almindelighed i Rødding by. Fremsendt foto

0. til 4. klasserne på Sødalskolen i Rødding har ‘plantet’ flotte blomsterkreationer rundt om i byen for at opmuntre de ældre skoleelever, som stadig må blive hjemme på grund af coronaen.

8. februar fik 0. til 4. klasserne lov til at vende tilbage til undervisning på skolerne. Så heldige var de ældre elever ikke, og på Sødalskolens afdeling i Rødding besluttede man at lave et fællesprojekt – klasserne hver for sig – for at opmuntre alle de andre børn i byen.

“Vi har fået lov til at komme i skole, og det er de fleste elever meget glade for. Men der er stadig mange andre, der sidder derhjemme og arbejder. Vi synes, det er synd for dem og håber, at vores blomster kan muntre op i en svær tid. Vi sender mange positive tanker…”

Sådan skriver Monica Dyrløv, der er lærer på Sødalskolen og primus motor på projektet, hvor eleverne i løbet af ugen har fremstillet flotte blomster med opmuntrende budskaber. 

En idé man fik fra inspirationskataloget til Billedkunstens Dag. “Og så udviklede vi lidt på den,” skriver Monica Dyrløv.

Blomsterne er lavet med forskellige slags collage, hvor udklip fra gamle blade og bøger er brugt til at skabe flotte og farverige blomster.

Alle klasser har lavet hver deres slags blomst, og på bladene har eleverne fundet på og skrevet budskaber som for eksempel: ”Det bliver igen”, ”Vi savner jer”, ”Væk med Corona”, ”Sammen kan vi mere”.

Nogle klasser arbejdede individuelt, mens andre lavede fælles blomster.

Smil og rosende ord

Blomster og blade blev efterfølgende lamineret for at modstå vejr og vind, og så blev de monteret på en grønmalet træpind som stilk, så de kunne ‘plantes’ i jorden.

Det blev de i torsdag i sidste uge, hvor borgere i Rødding pludselig kunne se de omkring 100 blomster skyde op overalt i byen, hvor de skal pynte og opmuntre i et uger.

“Det har været et godt fællesprojekt i en tid, hvor vi ikke må være sammen på tværs af klasserne”, skriver Monica Dyrløv, som med glæde har bemærket, at elever og lærere, allerede, mens blomsterne blev ‘plantet’, fik mange smil og rosende ord med på vejen.

Siden har mange kommenteret initiativet positivt på facebook, og blomsterne blev også bemærket af formanden for Cyklistforbundet i Viborg, Inger Ørbæk Larsen, da hun fredag i spidsen for en gruppe motionscyklister passerede Rødding.

Overalt i Rødding kan man de næste 14 dage se de flotte blomster, som indskolingseleverne på Sødalskolen har kreeret i den forløbne uge. Fremsendt foto
De yngste elevers blomster har budskaber, der skal indgyde håb og optimisme til de ældre elever, der endnu ikke kan komme i skole. Fremsendt foto
Allerede ved indgangen til Rødding mødes man af de flotte blomster, som de yngste elever fra Sødalskolen har ‘plantet’ rundt omkring i byen. Fremsendt foto

Kommentarer