Debat og politik

DF politiker: Ældreplejen skal genopbygges

LÆSERBREV af Jeppe Jakobsen – Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti, Ældreordfører

Uskiftede bleer, flere uger uden bad og madrester, der får lov at ligge og rådne. TV2 Nyhederne kunne tirsdag den 29. november fortælle den nedslående historie om plejehjemsbeboere i den midtjyske by Bjerringbro, der må spejde langt efter hjælpen, når trangen til et toiletbesøg eller et bad melder sig. Flere af beboerne kunne i indslaget oplyse, at de alt for sjældent får den hjælp, de har krav på og derfor lever under uværdige forhold, hvor de pårørende føler sig nødsaget til at træde til og varetage en del af plejepersonalets opgaver.

Historien om den forsømte ældrepleje er et klart bevis på, at området længe er blevet forsømt. Mens Thorning sad ved magten, kørte den røde regering med minusvækst i kommunerne, og derfor er alt for mange vigtige opgaver blevet negligeret og nedprioriteret. Men nu er det tid til at begynde genopbygningen.

I 2016 bevilligede DF i samarbejde med de øvrige partier i blå blok en ekstra årlig milliard med det formål at højne ældreplejen i kommunerne. Oveni det har vi på den netop indgåede finanslov for 2017 afsat yderligere 2 mia. kr., der over de kommende år skal sikre, at de ældre får den pleje og omsorg, de har brug for og ikke mindst krav på.

Men selvfølgelig er vi langt fra i mål, og derfor har DF fortsat et ønske om mere realvækst i den offentlige sektor. Vi er selvsagt glade for de milliarder, vi har fået afsat på de seneste to finanslove, men vi har en klar ambition om, at der fremadrettet skal afsættes endnu flere ressourcer til det hårdt pressede ældreområde.

Ligeledes glæder vi os over, at der inden for nærmeste fremtid kommer en grundig evaluering af, hvordan kommunerne bruger pengene fra værdighedsmilliarden. For det er selvfølgelig helt uacceptabelt, hvis kommunerne prioriterer pengene forkert og derfor ikke giver ældreplejen det løft, som var ambitionen.

Kommentarer