Viborg By

Efterårsferien byder på sjove ferieaktiviteter for hele familien

Børnefamilier i Viborg Kommune kan godt glæde sig til en farverig palet af seje, sjove og spændende ferieaktiviteter i efterårsferien. Ugen byder på børneteater, ridning, film i biografen og kreative værksteder. Tag på museumsbesøg i børnehøjde, til saunagus, på fugletur og til cykeltrial i efterårsferien. Allerede nu kan børnefamilierne begynde at lægge planer for uge 42.

Mange klubber, foreninger og kulturinstitutioner har igen i år valgt at byde ind med massevis af spændende ferieaktiviteter for børn og familier i skolernes efterårsferie i uge 42. Ferieaktiviteter i Viborg Kommune er stolte af at kunne præsentere et bredt og varieret program fyldt med bevægelse, udeliv, sport, spil, film, teater, teknologi og kreativitet.

Noget for enhver smag

Vi kan godt garantere, at der er noget for alle. De gode gamle klassikere som poolparty, skydning med luftgevær, ponyridning, kunstdetektiv og Majslabyrinten i Bjerring er selvfølgelig stadig at finde i ferieprogrammet, men der er også nye og spændende aktiviteter at prøve kræfter med.

Onsdag byder GAME Streetmekka Viborg alle velkommen til en dag fyldt med gadeidræt og andre streetaktiviteter. Der er mulighed for at udfolde sig kreativt til Street art workshop, battle i bordtennis og at øve tricks på løbehjul eller udfordre vennerne i en omgang street basket.

Børn i 6. klasse kan tilmelde sig Mercantecs Autumn School i uge 42. Her vrimler det med teknologi i alle afskygninger fra computere til robotter. Børnene lærer at programmere en computer og bygge deres egen miniversion af en industrirobot.

Naturnørd Morten DD og familietur til Økolariet i Vejle

Mandag i uge 42 åbner Ferieaktiviteter i Viborg Kommune med et spændende besøg af kratlusker Morten DD på Hovedbiblioteket i Viborg. Morten DD er kendt fra ”Bidt, brændt og stukket” på DR Ultra, og han fortæller om dyr, der bider, brænder, stikker og smager enormt dårligt! En spændende og meget morsom fortælling om, hvor galt det kan gå, hvis man er naturnørd og kratlusker.

I år er Magiske Dage i Odense desværre aflyst grundet corona. I stedet kan man tage med Ferieaktiviteter og Børnebiblioteket på bustur til Økolariet i Vejle tirsdag den 13. oktober. Børn og voksne får, på en sjov og spændende måde, indblik i bæredygtighed og menneskers mulige indvirkning på fremtidens verden på godt og ondt. Oplev en gysende tur i kloakken sammen med rotterne, hop rundt på smeltende isflager, gå en tur i Idas hjerne og få en smagsprøve på fremtidens insektkost.

Tilmelding til alle aktiviteter

Efterårets program er allerede klar på Ferieaktiviteters hjemmeside Ferieaktiviteter.viborg.dk, hvor man også kan bestille billetter.

Interessen plejer at være stor, og da der er tilmeldingsfrist og begrænset antal pladser til nogle aktiviteter, er det en god idé at købe billet eller tilmelde sig i god tid, lyder opfordringen fra arrangørerne.

Børnebiblioteket hos Viborg Bibliotekerne koordinerer Viborg Kommunes Ferieaktiviteter for børn fra 0. klasse til og med 6. klassetrin. Aktiviteterne udbydes af foreninger, klubber og kulturinstitutioner i Viborg Kommune.

Kommentarer