Debat og politik

Erhvervspraktikken er også vores fremtid

Niels Hansen, formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland.

Læserindlæg af formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Niels Hansen

Alle unge i de midt- og vestjyske kommuner burde have muligheden for at komme ud og snuse til arbejdslivet i en virksomhed og på den måde finde ud af, hvilken vej de skal gå efter folkeskolen. Men det er forskelligt fra skole til skole, hvorvidt eleverne i 7., 8. eller 9. klasse har mulighed for at komme i erhvervspraktik i en lokal virksomhed.

Midt- og Vestjylland har mange industri- og håndværksvirksomheder, og derfor bliver vores del af landet også med rette kaldet produktionsdanmark. Hvis vi bliver ved med at uddanne, som vi gør i dag, vil vi mangle 60.000 med et svendebrev allerede i 2025. Det betyder rent praktisk for virksomhederne i Midt- og Vestjylland, at de kommer til at mangle medarbejdere med en erhvervsuddannelse. Og hvis vi vil holde liv i vores lokale virksomheder, så kræver det, at vi uddanner nok, der har de kvalifikationer, som virksomhederne har brug.

Erhvervspraktikken en oplagt måde at åbne unges øjne for de mange uddannelses- og jobmuligheder, der findes, og den kan være med til at fremtidssikre vores virksomheder. Her har kommunerne og folkeskolerne et stort ansvar for at hjælpe både de unge og virksomhederne med fremtiden. Det ansvar tester Dansk Byggeri i den årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed, hvor erhvervspraktikken i vil være et af flere parametre, som kommunerne vil blive vurderet på.

 

Kommentarer