Kultur og events

Fortællinger om hjemstavn på Hovedbiblioteket i Viborg

Cindy Rudel som barn i det kommunistiske DDR. Hør hendes historie på Hovedbiblioteket 11. november. Privatfoto

Hjemstavnsfortællinger er en helt speciel genre på det litterære landkort. Det skyldes, at hjemstavn og opvækst ikke er noget, vi bare kan ryste af os. Det sidder dybt i et menneske, om vi vil det eller ej.

Nu vækker vi hjemstavnsfortællingerne til live på biblioteket. Ved et par arrangementer på Hovedbiblioteket i Viborg har vi inviteret to viborgensere til at fortælle om deres barndom, opvækst og rejse fra udlandet til Viborg.

Hjemstavnsfortællinger fra Belgien og DDR

Jacques Gustin. Pressefoto

Onsdag den 21. oktober kan du møde Jacques Gustin, som er født og opvokset i Belgien. Han fortæller om, hvordan det er at vokse op i et land med 3 sprog og om sin rejse til Viborg Kommune, hvor han arbejdede 14 år som stadsgartner.

 

Cindy Rudel fortæller onsdag den 11. november om sin opvækst i det kommunistiske DDR. Det var en barndom, hvor faderen sad i arbejdslejr og i skolen blev der undervist i at genkende fjendens kampvogne. Cindy fortæller også om murens fald og ikke mindst om sin vej til Viborg.

Cindy Rudel. Pressefoto

Det bliver med garanti 2 hjemstavnsarrangementer med masser af anekdoter fra en barndom, som var anderledes end din og min og med fortællinger om de skelsættende øjeblikke i livet, som ændrer alting.

Vi slutter hvert arrangement af med en samtalesalon om hjemstavn, opvækst og livshistorier.

Arrangementerne afholdes 21. oktober og 11. november, begge dage klokken 16.30 i mødelokale 3 på Hovedbiblioteket i Viborg. Der er fri entré til begge foredrag, men bemærk at billetbestilling er nødvendig.

Arrangementerne afvikles efter de gældende retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen.

Jacques Gustin som barn. Privatfoto

Kommentarer