Bjerringbro

Friluftsrådet efterlyser lokale projekter om friluftsliv og sundhed

Har du eller din forening en idé til et projekt, som bruger friluftsliv og naturoplevelser til at fremme sundhed og livskvalitet for specifikke målgrupper? Så kan du søge om tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv. Pressefoto

Der er stort potentiale i at bruge friluftsliv i sundhedsindsatser. Friluftsrådet vil derfor uddele to millioner kroner fra Udlodningsmidler til Friluftsliv til lokale projekter, hvor frivillige foreninger er med til at øge danskernes sundhed og livskvalitet gennem friluftsliv og naturoplevelser.

Har du eller din forening en idé til et projekt, som bruger friluftsliv og naturoplevelser til at fremme sundhed og livskvalitet for specifikke målgrupper? Det kan for eksempel være et projekt, hvor en lokal forening gør en indsats for at styrke en særlig målgruppes fysiske, sociale eller mentale sundhed gennem friluftsaktiviteter.

Så kan du søge om tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv. Friluftsrådet uddeler to millioner kroner til lokale projekter, hvor frivillige foreninger skaber nye, lokale tilbud om sundhedsfremmende aktiviteter gennem friluftsliv og naturoplevelser. Der kan søges om tilskud på mellem 20.000 og 100.000 kroner, og der er ansøgningsfrist 1. oktober 2019.

– I naturen kan man finde ro, få sved på panden og blive en del af nye fællesskaber. Mange erfaringer og undersøgelser peger på, at friluftsliv er et godt redskab til at fremme fysisk, mental og social sundhed. Ved at give tilskud til lokale projekter, håber vi, at kunne få udbredt de gavnlige effekter til endnu flere, siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

Har du brug for gode råd eller sparring til dit projekt, er du altid velkommen til at kontakte Friluftsrådets udlodningsadministration på 33 79 00 79 (tast 2) eller tips@friluftsraadet.dk.

Fakta

Friluftsrådet udvikler friluftslivet, formidler natur og bæredygtighed og forbedrer rammerne for at opleve naturen. Visionen er: Friluftsliv for alle – i en rig natur, og på et bæredygtigt grundlag. Friluftsrådet er friluftsorganisationernes paraply og administrerer desuden  udlodningsmidler til friluftsliv.

Læs mere på www.friluftsraadet.dk

Kommentarer