Viborg

Frivillige og foreningsliv blev hædret af Viborg Idrætsråd

Se billedserie Mette Nørgaard fra Hald Ege-Ravnstrup KFUM modtog prisen af formanden for Kultur- & Fritidsudvalget Mads Panny. Fremsendte fotos

På Idrætsrådets repræsentantskabsmøde blev lokale frivillige og foreninger hædret med uddeling af fire priser, henholdsvis Årets Idrætsleder, Årets Idrætsforeninger, Årets Unge Idrætsleder og Folkebladets Skulderklap.

I mødets første halvleg fremhævede idrætsrådets formand Preben Jensen dels de mange gode samarbejder og netværk mellem lokale foreninger, og dels vigtigheden af investeringer i idrætsanlæg, herunder miljørigtige energiinvesteringer i klubhuse, boldbaner med lysanlæg og halfaciliteter.

Anden halvleg af mødet var et festfyrværkeri af fortællinger om foreninger og frivillige ledere, der har leveret ekstraordinært flotte bedrifter. Idrætsrådet havde i år modtaget usædvanligt mange indstillinger til idrættens hædersbevisninger og feltet af nominerede var knivskarpt. Vindere blev følgende:

Årets Idrætsleder

Mette Nørgaard fra Hald Ege-Ravnstrup KFUM modtog prisen af formanden for Kultur- & Fritidsudvalget Mads Panny, der blandt andet sagde:

”Mette du er formidabel blæksprutte, der holder en af kommunens største foreninger i balance. Du løfter en kæmpe opgave på en ufattelig vigtig post – du giver tryghed, sikkerhed og frihed til dine omgivelser – og samtidig har du overskud til at være en kreativ træner i både idræt på tværs og håndbold. Som træner giver du børnene lys i øjnene, og med dit tydelige nærvær og din omsorg sikrer du, at børnene nyder legen og idrætten.”

Årets Unge Leder

Mads Glargaard fra Bjerringbro FH modtog prisen af formanden for Viborg Idrætsråd Preben Jensen:

”Mads, når man som 20 årig bliver træner for et herrehold – så er man lavet af noget specielt. Så har man mod og styrke til at kaste sig ind i livets muligheder og udfordringer. Din udvikling af det sportslige i seniorafdelingen har været vellykket, og samtidig har du skabt et godt klubmiljø, som spillerne har lyst til at være en del af.”

Årets Idrætsforening

Søndermarkens IK – Håndbold modtog prisen som Årets Idrætsforening af Preben Jensen:

”Klubben har haft vækst i 5 år i træk, blandt andet på grund af et rigtigt godt set-up for ungdomsholdene. hvor klubben bruger mange ressourcer på at tiltrække de rigtige trænere og ledere, så klubben kan tilbyde gode rammer for alle årgange.

På senior plan har klubben imponerende 5 damehold og 3 herrehold – og forklaringen på succesen er enkel. Der skal være plads til alle, og det vigtigste er sammenhold, venskaber og det at have det sjovt.”

Folkebladets Skulderklap

Viggo Christensen fra Ulbjerg IF modtog Folkebladets Skulderklap. Det er Folkebladets læsere og redaktion, der i fællesskab udpeger modtageren af Skulderklappet i en konkurrence mellem alle nominerede. Sportsredaktør Danni Kristensen sagde blandt andet:

”Du har stået i spidsen for byggeri af et helt nyt klubhus. Du udsatte din ferie for at repræsentere Ulbjerg IF ved ”Klint-festival”, og så går du altid forrest for klubben og løser alle slags opgaver – i sandhed en frivillig leder og byens mand.

Vedlagt billeder:

  • mpmn: Mads Panny & Mette Nørgaard
  • viggoc: Viggo Christensen
  • pjmj: Preben Jensen & Mads Glargaard
  • fritsb: Frits Brøndum, SIK – Håndbold

Kommentarer