Ørum

Generationsskifte i el-forretningen i Ørum

’Troldmanden’ og hans lærlinge. Efter 38 år afhænder Laurs Jespersen (tv) sin elinstallationsforretning til to af sine tidligere lærlinge, Torben Hansen og dennes søn Christopher Brixen. Foto: Gitte Hagsholm

To tidligere medarbejdere, far og søn, som begge er udlært under Laurs Jespersen, overtager el-installationsafdelingen hos Ørum El-Forretning pr. 1. januar 2019. Elforretningen kører videre under familien Jespersen.

I knapt 38 år har Laurs Jespersen drevet el-forretning i Ørum. Til næste år kan han gå på pension, men det var nu ikke derfor, han besluttede sig for at afhænde installationsforretningen. Det var mere et ønske om at drosle lidt ned og gå mere til hånde i butikken, som de senere år har vokset sig til en anselig størrelse.

Det kom hans senest udlærte lærling, Christopher Brixen, for øre, og sammen med faren, Torben Hansen, som også er udlært hos Laurs Jespersen – dog helt tilbage i 1992 – tilbød han at overtage el-forretningen. For Chris, som han helst vil kaldes, har det altid været et mål at blive selvstændig, og så var han også sikker på at beholde sit job.

Fortsat familievirksomhed

Chris’ mor, Jette Brixen, bliver også en del af firmaet, hvor hun får ansvaret for de administrative opgaver.

På den måde fortsætter el-installationsfirmaet som et familieforetagende, og det er noget de glædersig til. Far og søn er i forvejen fælles om mange ting, for eksempel dyrker de triathlon i deres fritid og har begge gennemført en Ironman.

Det nye firma har fået navnet Brixen Elteknik, og der er kommet logo på de nye biler, man nu skal vænne sig til at se i gadebilledet samme med Ørum El-forretning, som stadig vil bringe varer fra forretningen ud – og sikkert med Laurs Jespersen bag rattet.

Brixen Elteknik overtager også de fire svende og to lærlinge fra Ørum El-Forretning, så kunderne vil ikke mærke den store forskel. Både Torben og Chris er rundet af uddannelsen hos Laurs, så de bringer også alle de gode dyder med sig, lover de.

Ud at fiske

Selvom Laurs Jespersen med afhændelse af elinstallationsforretningen i Ørum får sin daglige gang i butikken, så skal man ikke forvente at se ham bag disken.

– Jeg holder mig ude bagved og tager mig af reparationer og den slags. Desuden kommer jeg ud at køre, når der skal afleveres varer, siger han om sit fremtidige virke i forretningen, hvor hustruen Jytte sammen med sønnen René står for butikken med kundebetjening, indkøb og administration.

Laurs er heller ikke bange for at komme til at kede sig.

– Nu kan jeg måske tage en fridag engang i mellem og komme lidt mere ud at fiske, griner han.

Ejerskiftet fejres med en reception i Ørum forsamlingshus fredag den 4. januar klokken 13.00.

Ørum El bevarer facaden ud til vejen. Elforretningen og webshop forsætter som hidtil under familien Laursens ejerskab. Elinstallationsforretningen bliver pr. 1. januarovertaget af Brixen El, som lejer sig ind i lokalerne bag butikken i Ørum. Fra venstre: Laurs Jespersen, René Jespersen, Torben Hansen og sønnen Christopher Brixen. Foto: Gitte Hagsholm

Kommentarer