Debat og politik

Glædelig udmelding fra regeringen

Debatindlæg af Per Møller Jensen (S), formand for Børne- og Ungdomsudvalget

Så kom meldingen om, at en kontrolleret og forsigtig genåbning af skolerne for de yngste elever (0.-4. klasse) kan finde sted fra den 8. februar.

Der er ingen tvivl om, at netop de yngste elever – og deres forældre – trænger til, at børnene kan vende tilbage til skolen. Børnene har brug for at gense – og være sammen med – klassekammerater, lærere og pædagoger – og presset letter også for mange forældre, der skal have hjemmeundervisning og hjemmearbejde til at hænge sammen så godt som muligt.

Nu går planlægningen for genåbningen for de yngste elever i gang – og nogle retningslinier er allerede kendte – og andre kommer, ifølge pressemødet, i denne uge.

Der bliver alene tale om, at eleverne i dagligdagen kun er sammen med klassekammerater og at undervisningen gennemføres efter nødundervisningsparagraffen med de frihedsgrader, det giver.

Og forældre skal i forbindelse med aflevering og afhentning – i lighed med på dagtilbudsområdet – bære mundbind.

Der er grund til at glæde sig over denne forsigtige genåbning og samtidig appellere til tålmodighed og ansvarlighed hos alle, som er berørt af genåbningen, samtidig med, at der er grund til – under de svære vilkår som har gjort sig gældende – at takke lærerne for en god indsats her efter jul.

Der er med andre ord et lille lys i (vinter-)mørket, som vi kan glæde os over.

Kommentarer