Erhverv

Gratis app motiverer hjemsendte medarbejdere under forlænget nedlukning

Emil Hejlskov, CEO for Institut for Læringsdesign.

Der er hjælp at hente for de tusindevis af danskere, der lige nu ikke kan passe deres job inden for service, salg og ledelse. En ny app leverer et hav af kurser, der opkvalificerer og motiverer – og så er den gratis.

Med en ny app kommer corona-hjemsendte medarbejdere lettere og bedre gennem den forlængede nedlukning. Appen hedder RESTART, den er gratis og henvender sig med kurser til alle, der arbejder inden for salg, service og ledelse.

Sådan lyder budskabet fra Emil Hejlskov, der er CEO for Institut for Læringsdesign. Sammen med firmaet Actimo har han på to uger fået den gratis app op at køre.

“Nedlukningen ― og ikke mindst forlængelsen på tre uger ― har store konsekvenser for virksomheder, men i høj grad også for de rigtig mange mennesker i detailhandlen, restaurationsbranchen, frisører og alle andre som er hjemsendt. Med den her app er der håb om at komme tilbage stærkere end før nedlukningen,” siger Emil Hejlskov.

Bag RESTART og de opkvalificerende kurser står erfarne kræfter fra Institut for læringsdesign. Med godt 100 års samlet erfaring i at udvikle og dygtiggøre mennesker, deler de nu gratis ud af deres bedste værktøjer. 

”Vi tror på at vi kan skabe større værdi når vi deler, end når vi holder tingene for os selv,” siger Emil Hejlskov.

Ingen konflikt med hjemsendelsesregler

Hjemsendelsesreglerne for virksomheder spænder normalt ben for, at man kan videreuddanne sine medarbejdere, når de er hjemsendt. Derfor vil det i mange tilfælde være medarbejdere i et lavere fagligt gear, som kommer retur. Og det er synd og skam, mener folkene bag RESTART, og pointere at man kan opkvalificere sig via appen uden at komme i konflikt med hjemsendelsesreglerne.

Når detail, restauration og servicehvervene forhåbentligt åbner til marts, vil kunderne `stå i kø` for igen at svinge dankortet. Derfor er det vigtigt, at medarbejderne er klar til at tage i mod kunder og gæster, så de kan få den gode oplevelse.

”Man skal aldrig lade en god krise gå til spilde, og selvom det hele ser lidt sort ud, er der lys i mørket,” siger Emil Hejlskov og fortsætter: “Samfundssind kan være mange ting, og for mig handler det om at bidrage med de ressourcer man har. Vi er specialister i at skabe læringsplatforme, så det var en naturlig beslutning at sætte projektet i gang.”

Actimo, som har sat system og teknologi til rådighed, har ifølge Emil Hejlskov givet projektet optimale muligheder i forhold til support, stabilitet og eksekveringstid på lynprojektet.

Han håber på at mange vil tage appen til sig.

”Jeg forestiller mig en hel by som via deres handelsforening tilmelder sig RESTART, og som efterfølgende får et fælles sprog for salg, samarbejde og kundehåndtering – en hel by som er mere klar end alle andre når det hele åbner – det er drivkraft nok for mig til at investere tid i projektet” slutter Emil Hejlskov.

Kommentarer