Viborg

Guldaften for Viborg Kommunes unge sportsmestre

Mere end 100 unge sportsmestre blev hyldet på Viborg Teaters scene. Her ses mestre fra Viborg Gymnastik-Forening. Foto: Viborg Idrætsråd

Der var guld, glimmer og glade atleter på scenen, da Kultur- og Fritidsudvalget og Viborg Idrætsråd mandag aften fejrede 110 unge sportsstjerner fra Viborg Kommune ved arrangementet Ung Sportsmester 2017 på Viborg Teater. 

Alle de unge mestre fik en personlig lykønskning og en gave med på vejen af formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Mads Panny og formand for Viborg Idrætsråd, Preben Jensen.

Guldet i detaljen og de frivillige

Aftenens overordnede tema var “guld”, og det kom blandt andet til udtryk i velkomsttalerne.

Mads Panny repræsenterede for første gang byrådet som den ene af to værter til det traditionsrige arrangement. Han kom i sin velkomst ind på de unge talenters rolle i opfyldelsen af det politiske mål om, at 75 procent af Viborg Kommunes borgerne skal sættes i bevægelse.

– I sportsmestre er fantastiske ambassadører og rollemodeller for et sundt idrætsliv. Sammen med jer og det guld-fundament af frivillige, som idrætten i vores kommune bygger på, vil vi nå målet, sagde han.

Aftenens anden vært, Preben Jensen, takkede de dygtige trænere og ledere, “som er guld værd for atleterne”. Han talte også om den særlige dedikation, der kræves af de unge idrætsudøvere selv, og sagde blandt andet til dem:

– Jeg håber for jer alle, at I har lysten til at dykke ned i jeres idræt. Til at blive klogere på de detaljer, der afgør konkurrencerne og kampene, når det hele spidser til. De detaljer, der vinder guld!

Det’ street

Guldtemaet havde inspireret arrangørerne hos Viborg Idrætsråd til også at tage Gulddreng på programmet. Det skete først i skikkelse af den altid hårdtprøvede sportschef for Viborg Idrætsråd, Morten Erfurth, der forsøgte sig ud i rappens ædle kunst. Erfurth måtte dog hurtigt overlade scenen til en, der bare var mere street: Den unge, lokale sanger, Tobias TKB.

De unge sportsmestre og deres inviterede gæster kunne desuden nyde flotte shows leveret af Viborg Trial Klub, Crazy Gang og C Gang fra Viborg Sportsdans samt gruppen Heartbeatin’ Soul fra Kulturskolen Viborg.

Fakta om Ung Sportsmester

Med arrangementet ‘Ung Sportsmester’ fejrer Viborg Kommune og Viborg Idrætsråd for 12. gang sportsmestre fra Viborg Kommune under 18 år, som har:
• vundet jysk mesterskab
• deltaget på jysk hold
• eller har opnået en lignende præstation

Kommentarer