Hjermind

Hjermind havde debut på Byloppemarked

Flere af standholderne holdt til i gårdhaven ved præstegården i Hjermind. Foto: Torild Tovgaard

Solen strålede over Hjermind, da landsbyen i lørdags holdt byloppemarked. Skønt tilslutningen ikke var overvældende, så er arrangørerne alligevel tilfredse og melder klar til en gentagelse næste år.

Lørdag 17. juni var der debut på byloppemarked i Hjermind. Et lokalt arrangement iværksat af Torild Tovgaard, som fik ideen efter en tur til Odder sidste år.

– Vi var på besøg i byen, og der så vi en hel gade, hvor der var loppemarked fra den ene ende til den anden. Så tænkte jeg, at det kunne være rigtigt fint at lave i Hjermind, så vi kunne få byen på landkortet. Jeg syntes simpelthen, at er skulle ske et eller andet, fortæller hun.

Tanken var, at samtlige husstande skulle lave en stand ved eget hjem, så hele byen blev omdannet til et kræmmermarked. Hun lavede en rundspørge i byen, men kun 7 der meldte sig.

Artiklen fortsætter under billedet…

Den ringe tilslutning tilskriver Torild Tovgaard, at der var flere andre begivenheder samme lørdag.

– Vi fandt jo ud af, at der blandt andet har været Stafet for Livet i denne weekend, der var Le Mans, og flere fortalte om andre markeder rundt omkring. Så vi var bare oppe imod for mange andre tilbud på samme tid, konstaterer hun.

Det tog imidlertid ikke modet fra initiativtageren. Hun og hendes “medsammensvorne”, Jeanet Heskjær Pedersen og Ann Due, besluttede at samle de fleste lopper på plænen ved præstegården

En beboer besluttede dog at holde det hjemme på Tingstedvej 3, og Torild Tovgaard lavede også sin egen stand på Hjermind Byvej 23. På den måde blev byloppemarkedet alligevel spredt lidt over byen. Og de, der deltog – både udstillere og gæster, havde en sjov og hyggelig dag, der også var tilsmilet med dejligt vejr.

Så arrangørerne har mod på en gentagelse, lyder meldingen.

– Vi har allerede besluttet at holde det igen næste år, men så skubber vi det nok til efter sommerferien – måske 3. weekend i august, siger Torild Tovgaard.

Hun er ikke i tvivl om, at borgerne til den tid vil bakke op – det plejer de nemlig at gøre, når der sker noget i den lille by. Det vidner fællesspisningen 14. juni om; her deltog 44 af byens cirka 100 indbyggere.

Kommentarer