Vejrumbro

Jeppe Hartz fra Vejrumbro vinder den første ildsjælepris

40-årige Jeppe Hartz, Vejrumbro, blev første prisvinder af Ildsjæleprisen i Viborg Kommune. Prisen får han blandt andet for arbejdet med Vejrumbro Open Air, som billedet er fra. Arkivfoto: Nicklas Middelhede

Til landdistriktskonferencen på Energimuseet i Tange tirsdag aften blev den første Ildsjælepris uddelt. Og den gik til Jeppe Hartz fra Vejrumbro, som var nomineret sammen med Møldrup Borgerlaug og Else Marie og Jørgen Koefoed fra Finderup.

Det er første gang prisen uddeles, og det skete på årets landdistrikskonference på Energimuseet i Tange tirsdag aften, hvor omkring 100 ildsjæle fra kommunens landsbyer var samlet blandt andet for at at høre om, hvordan man tiltrækker og fastholder borgere til sit lokalsamfund. Og netop dette er aftenens prisvinder et glimrende eksponent for.

Jeppe Hartz er blandt andet medstifter af Vejrumbro Open Air, som på fem år har vokset sig til en begivenhed, der trækker gæster fra hele Jylland. Derudover er han aktiv i Vejrumbro Boldklub både som formand, men også som initiativtager til forskellige tiltag. Han er også med i Vejrumbro Talerør og arbejder sammen med byens andre ildsjæle for at gøre byen til et godt bosted.

Formand for landdistriktsudvalget Mette Nielsen overrakte prisen, og sagde i den forbindelse blandt andet:

– Ikke mindre end 14 indstillinger var der om dig og om dit gode arbejde. Det er imponerende. Stort tillykke og tak for dit store arbejde i og med dit lokalsamfund.

Med prisen fulgte en pengepræmie på 5000 kroner, som Jeppe Hartz allerede har doneret til byens købmand. Det skrev han på facebook i aften, hvor han også delte sin sejr med alle andre frivillige i den lille by:

“Dette er en pris til alle jer der laver et kæmpe stykke frivilligt arbejde diverse steder i Vejrumbro. De 5000 kr VI har vundet bliver sendt til vores købmand Inge Lise. Så på lørdag d. 7/3 får de første 100kunder 50kr rabat på deres køb. Tak til alle jer der har nomineret mig.

De tre finalister modtog alle kunsthåndværk fra keramiker Lilian Albeck Andersen fra Tapdrup.

Kommentarer