Kæmpe festival skal inspirere tusindvis af unge til iværksætteri

Danish Entrepreneurship Festival er uddannelsernes entreprenørskabsuge, hvor elever og studerende fra hele landet kan være med. Festivalen afvikles online i hele uge 47 og vil være fyldt med inspirerende talks, interviews med spændende iværksættere og erhvervsfolk, workshops og massevis af ide- og opfinderkonkurrencer for spirende iværksættere. Målet er at give tusindvis af elever og studerende erfaring med og lyst til iværksætteri.

Skole, idræt, festivaler og sociale fællesskaber. Det seneste år har meget været lukket ned, og mulighederne få, især for unge. Men det er vigtigt at give de unge håb, drømme og mulighed for at forme deres egen fremtid. Derfor er Danish Entrepreneurship Festival 2021 klar til at inspirere tusindvis af elever og studerende fra hele landet og give dem konkret erfaring med entreprenørskab og iværksætteri, så de selv aktivt kan skabe deres egen fremtid.  

Siden 2011 har Fonden for Entreprenørskab afholdt Danish Entrepreneurship Award, en enkelt dags fysisk event, hvor op mod 7000 elever, studerende, lærere og undervisere samledes for at deltage i konkurrencer og få ny inspiration til innovation og entreprenørskab i skoler og uddannelser. Det nye format Danish Entrepreneurship Festival, som afvikles online over en hel uge, gør festivalen tilgængelig for langt flere, inkl. unge fra Grønland og Færøerne. 

– Det er mere end nogensinde vigtigt, at vi giver unge mulighed for at udfolde deres egne drømme. Vi har set, hvor stor en forskel det kan gøre for et ungt menneske, når de oplever, hvordan de selv kan få ideer og være med til at skabe løsninger på verdens store udfordringer. Nu intensiverer vi indsatsen og skaber en festival, som skal inspirere og hjælpe endnu flere unge med at udforske deres eget potentiale og opleve hvor meget de faktisk kan skabe selv, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab. 

Nemt for lærere og undervisere 

Som noget nyt bliver hver dag i ugen i år dedikeret til sit eget entreprenørielle tema. På den måde kan man som lærer eller underviser bruge ugen som et samlet entreprenørielt forløb, eller man kan fordybe sig i det emne, man er mest interesseret i. Det skal være let at være med, uanset om man har arbejdet med entreprenørskab før eller ej. 

Dagene vil være fyldt med inspirerende oplæg fra erfarne iværksættere, erhvervsfolk og andre der kan give input til ideprocessor. Temaerne for dagene bliver Ide og kreativitet, Ideer i en ny virkelighed, Pitch og præsentation og Det entreprenørielle mindset.  

– Alle landets lærere og undervisere har det seneste år været kastet ud i online-undervisning. De har selv måtte prøve sig frem, og der har ikke været meget hjælp at hente, fordi disciplinen var så ny for alle. Vi vil gerne hjælpe lærere og undervisere på alle uddannelsesniveauer til at få succes med online-undervisningen ved at de til Danish Entrepreneurship Festival får fagligt spændende indhold serveret i en fleksibel indpakning med redskaber til at udnytte de digitale muligheder og konstant teknisk støtte gennem forløbet.  Vi vil udnytte de tekniske muligheder, så der bliver skabt inspirerende entreprenørskabsundervisning, og vi understøtter lærerne i at bruge det hele vejen igennem, siger Christian Vintergaard.  

Der vil også være en masse forskellige ide- og opfinderkonkurrencer, som elever og studerende kan deltage i til Danish Entrepreneurship Festival. Alt fra Projekt Edison, som er et undervisningsforløb med en opfinderkonkurrence for 6.-7. klasse, over Idekonkurrencen for både de ældste elever i grundskolen, elever på ungdomsuddannelser og studerende på videregående uddannelser, samt Kickstart Programme for erhvervsskoleelever og til Mikrolegat for studerende med en flyvefærdig iværksætteride, der mangler den første kapitalindsprøjtning.  

Sæt kryds i kalenderen i uge 47 

Danish Entrepreneurship Festival foregår i uge 47 i 2021. Festivalen afvikles online, så alle har mulighed for at være med, og der vil hver dag være livesending fra flere steder i landet med spændende inputs og inspiration til dagens tema.  

Følg med på festivalens sociale medier – facebook og instagram – og få seneste nyt, så snart vi kan løfte sløret for nogle af de mange spændende personer, du kan møde i løbet af uddannelsernes entreprenørskabsuge. 

Kommentarer