Karup

Karup skal levere varmen til Kølvrå

Parallelt med sammenlægningen med Kølvrå Fjernvarmecentral har Karup Varmeværk indgået et samarbejde med Karup Kartoffelmelfabrik om at udnytte overskudsvarmen fra fabrikationen af kartoffelmel. Arkivfoto

Erhvervs- og økonomiudvalget er blevet enige om lånegaranti til Kølvrå-værket, så det kan dække udgifterne til sammenlægningen med Karup Varmeværk.

Nu mangler der kun, at generalforsamlingen den 7. februar godkender nedlæggelsen af Kølvrå Fjernvarmecentral, så er vejen banet for, at varmeværket i Karup overtager fællesvarme-forsyningen i nabobyen Kølvrå, det skriver Viborg Stifts Folkeblad. Her refereres til sidste møde i erhvervs- og økonomiudvalget, hvor der blev sagt ja til en kommunegaranti på et 1,5 millioner kroners lån, som Kølvrå-værket vil optage til at dække udgifterne til at sammenbygge de to varmeværker.

800.000 kroner går til at dække udgifter til ledningsarbejde – der er gravet en ny rørforbindelse ned mellem de to byer. Resten anvendes til blandt andet tekniske anlæg og installationer, en trykudligningsbeholder og ekstern rådgivning.

Ved sammenlægningen bliver Karup Varmeværk det fortsættende fjernvarmeselskab med cirka 1200 tilsluttede forbrugere – i runde tal 800 i Karup og 400 i Kølvrå.

Billigere varme til Kølvrå

Parallelt med sammenlægningen med Kølvrå Fjernvarmecentral har Karup Varmeværk indgået et samarbejde med Karup Kartoffelmelfabrik om at udnytte overskudsvarmen fra fabrikationen af kartoffelmel.

Sammen med solvarmeanlægget betyder det, at Karup/Kølvrås fjernvarmeværk skal bruge mindre naturgas end hidtil. Det skal give både billigere og mere miljøvenlig fællesvarme til de to nabobyer.

Kølvrå-forbrugerne kan se frem til lavere varmepriser. Ifølge Energitilsynets tal fra august 2016 koster det nemlig en typisk husstand i Kølvrå 15.256 kroner om året at have varmt vand i radiatorer og vandhaner. I Karup er det tilsvarende beløb 12.923 kroner. Her har man i flere år hentet cirka en femtedel af varmeenergien fra solvarme.

Kommentarer