Vorde

Klassisk musikfestival ved Hjarbæk Fjord fortsætter på 15. år

For 15. år i trak er der klassisk musikfestival i forskellige kirker ved Hjarbæk Fjord. Fremsendt foto

Den traditionsrige musikfestival ved Hjarbæk Fjord var lige ved at løbe ud i vandet. Men så tog tre musikere affære – og 2017 bliver videreført på en ny måde.

Da stifteren af musikfestivalen ved Hjarbæk Fjord, Klaus Telling, meldte fra både som arrangør og musiker så det skidt ud for den ellers populære og berømmede festival.

Tre musikere, Mette Brandt, Aleksander Kølpel og Kristian Ellegård, der alle gennem mange år har spillet ved festivalerne, mente imidlertid, at 14. års musiktradition ved Hjarbæk burde videreføres.

De har altid følt sig så godt tilpas på egnen, og så tog de et selvstændigt initiativ for at holde liv i traditionen.

Kammermusik ved Hjarbæk Fjord

Så sammen med en gruppe lokale borgere fra egnen ved Hjarbæk Fjord afvikles festivalen igen i år dog under et nyt navn – ‘Kammermusik ved Hjarbæk Fjord’ – og med et nyt navn på musikerlisten, cellisten Nina Dolgintseva.

Det samlede ensemble består i år således af Marina Gouchkieva, klaver, Aleksander Kølbel, violin, Christian Ellegård, violin, Mette Brandt, bratsch, Daniel Sledzinski, bratsch, Carl Oskar Østerlind, cello og Nina Dolgintseva, cello.

Musikerne har alene har ansvaret for den kunstneriske del, som vil bestå af værker af blandt andre Bach, Brahms, Mozart, Piazolla, Ravel og Vivaldi.

Rundt om vil de  lokale frivillige sørge for, at rammerne om musikfestivalen er tiptopog samtidig glæde sig til gensynet med musikerne.

Så for 15. år i træk venter en stor musikalsk oplevelse for egnens beboere – og besøgende udefra.

Koncerterne finder sted fra 1. til 4. august i følgende kirker: Taarup, Kvols, Vorde, Fiskbæk, Romlund og som noget nyt, Ørslevkloster Kirke.

Der er gratis entré alle steder, og tilmelding er ikke nødvendig.

Læs detaljeret program her.

Eller læs mere på hjemmesiden www.bachfestival.dk

Kommentarer