Klejtrup

Klejtrup fik 30.000 iskolde kroner i corona-kassen

Se billedserie De tre fodboldkammerater, Kenneth Ravn Sørensen (kasket, Simon Lange Nielsen (hat) og Rune Lanng, vandt en præmie for et af de skøreste indslag. De havde taget et 'spillebord' og raflebægre med og tog et spil 'Løwn' i det kolde vand. Her skåler de med to fra dommerpanelet. Foto: Gitte Hagsholm

515 iskolde ‘dyp’ og næsten 30.00 indsamlede kroner. Det er resultatet af den forløbne uges konkurrence for at samle ind til en corona-fest i Klejtrup. Søndag blev der delt præmier – også i vandet, naturligvis.

Siden sidste lørdag har Klejtrup-borgere i alle aldre kastet sig ud i vinterbadningsdisciplinen for at bidrage til indsamlingen af penge til en corona-fest for hele byen.

De fleste kolde ‘dyp’ er sket ved Bigum Søbad, men folk på vinterferie andre steder i landet har også deltaget. Alle dyp er blevet dokumenteret med billeder og små film, der er lagt op på en facebookside oprettet til formålet.

Se nogle af mange ‘dyp’ på indsamlingens facebookside.

De sidste hoppede i vandet lørdag aften lige inden deadline, og det samlede resultat landede på i alt 515 ‘dyp’, som giver næsten 30.000 kroner i kassen.

– Det er helt fantastisk. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at så mange ville hoppe med på ideen, og jeg er helt rørt over den enorme opbakning vi har fået til det, der startede som en skør idé, siger Mette Nielsen, som tog initiativ til indsamlingen.

Hun fik hurtigt tilslutning fra lokale foreninger og erhvervsliv, som på forskellige måder har bidraget til at gennemføre indsamlingen.

Villum på 5 år (tv) og lillebror Valde på 2 vandt præmier for de yngste ‘dyppere’. Far Mikkel fortæller, at Valde var så vild vinterbadning, at han nærmest ikke var til at få op af vandet igen. Familien bor i Hvornum, men spiller fodbold i Klejtrup Bold. Foto: Gitte Hagsholm

Mere end bare kolde ‘dyp’ og corona-fest

Der var udlovet præmier til deltagerne i forskellige kategorier. Lørdag aften blev de afsløret af Mette Nielsen ved Bigum Søbad, og søndag var der uddeling af præmier. Det foregik fra klokken 11, hvor vinderne kom på forskudte tidspunkter for at sikre, at corona-restriktionerne kunne overholdes.

Det foregik naturligvis også i det kolde vand, hvor deltagerne lige kunne få sig et ekstra dyp. Men for de fleste ikke det sidste.

– Jeg har aldrig vinterbadet før, men jeg er virkelig blevet grebet af det, fortæller Anne Bonne.

Hun er 72 og vandt prisen for ældste deltager.

– Jeg kan nu ikke forstå, at der ikke har været flere og ældre end mig med. Det har været så god en oplevelse, og jeg er stolt af at være en del af dette, siger hun.

For hende har denne uge haft en helt særlig betydning.

– Jeg er svagtseende, så jeg bevæger mig ikke så meget ud. Jeg har også mistet et nært menneske her under coronaen, og denne bobbel har bare føltes tungere, fortæller hun og fortsætter:

– Så det har været meget opløftende at være med til det her. Mine døtre har kørt mig, så jeg kunne komme her og bade og bidrage til fællesskabet. Og mine børnebørn har været med.Det har været helt fantastisk. Helt vildt. Jeg føler, jeg kan drømme igen, smiler Anne Bonne, som ikke afviser, at hun vil fortsætte med vinterbadningen.

Anne Bonne (med solbriller) vandt med sine 72 år præmien for ældste deltager. Hun er svagtseende, så for hende har turene til søbadet sammen med familien betydet helt nyt indhold i hendes liv. Foto: Gitte Hagsholm

Coronafest til foråret?

Håbet for arrangørerne er, at man med de mange indsamlede penge kan holde en slags ‘genåbningsfest’ for alle borgere i byen, når man er et andet sted i coronaen.

– Vi ser lige tiden an, og afventer hvad der kommer til at ske, men vi håber, at vi kan holde noget til foråret, og går der for lang tid, så holder vi en fællesspisning hver for sig, lyder det fra Mette Nielsen.

Søskendeparret Oliver på 3 år og Frederik på 5 vandt præmien som de yngste i bedste udklædning. I løbet af ugen hoppede de i det kolde vand som hhv. Spiderman og Hulk. Her får de overrakt deres præmier af formand for Klejtrup Byfest, Michael ‘Pyrus’ Mikkelsen. Foto: Gitte Hagsholm
Mette Nielsen (tv) tog de fleste dyp af alle deltagere, men som initiativtager deltog hun ikke selv i konkurrencen. Hendes medarrangører overraskede hende dog midt i præmieuddelingen med en erkendtlighed for at have taget initiativet. Den får hun her overrakt af Hanne Lange (i midten og Dorthe Valentin). Foto: Gitte Hagsholm

Kommentarer