Klejtrup

Klejtrup samler ind til coronafest med kolde gys

Se billedserie Hanne Lange (tv), som er ved Jutlander Bank i Hobro, der sponserer præmier til konkurrencerne, Dorthe Valentin og uddeler Steen Timm, var de første tre fra Klejtrupdelegationen der hoppede i det kolde vand. Foto: Gitte Hagsholm

I Klejtrup har lokale borgere startet en indsamling for at skaffe penge til en ‘coronafest for fællesskabet’. Lokale sponsorer giver et beløb, hver gang en borger tager en udendørs dukkert – og det er allerede blevet til en hel del.

Det er blevet populært som aldrig før at vinterbade. Det gælder også på Tjele-egnen, hvor Bigum Søbad er godt besøgt. Særligt i disse coronatider, og nu vinterferie – og særligt med det iskolde vejr, som er guf for inkarnerede vinterbadere.

Dem er der også en del af i Klejtrup, og her har borger og byrådsmedlem, Mette Nielsen, der selv er flittig vinterbader, taget initiativ til en lokal konkurrence: Klejtrupborgere tager et ‘koldt gys’ for at støtte det varme og gode fællesskab i Klejtrup, og hver gang de gør det, så spytter lokale sponsorer 10 kroner i kassen til en coronafest i byen.

– Forrige weekend kom Klejtrup på Danmarkskortet i forbindelse med Danmarks Indsamling 2021. Derfor synes jeg, at det kunne være godt med en ny konkurrence, hvor vores fællesskab igen er i fokus, siger Mette Nielsen, som har allieret sig med den lokale boldklub, idrætsforeningen og handelsstandsforeningen samt foreløbigt NCO Byg og F. S AUTO for at skrabe penge sammen til en coronafest.

– Vi trænger til at mærke fællesskabet, når vi forhåbentligt snart er på den anden side af pandemien, siger hun, og understreger, at vinterbadeudflugterne – fortrinsvis til Bigum Søbad – foregår under corona-sikre omstændigheder og med opfordring til baderne om at holde sig i små grupper og holde god afstand.

Hanne Lange fik også lokket sin mand, Klaus, med i vandet, Temperaturen til trods, så lignede de grangiveligt et par, der bader i en varmekilde på Island. Foto: Gitte Hagsholm

Søndagsdyp til ære for fotografen

Det gjorde man også på badebroen i Bigum søndag eftermiddag, hvor avisens udsendte havde sat Mette Nielsen og fire andre friske vinterbadere fra Klejtrup stævne; folk stod pænt i kø i badetøfler og morgenkåbe, for at vente på, at det blev deres tur til at komme frem til vågen, som Mette Nielsens mand havde lavet om morgenen, og som de mange vinterbadere nu havde glæde af at dyppe sig i.

Mette Nielsen havde selskab af Hanne og Klaus Lange, Dorthe Valentin og Steen Timm. Sidstnævnte er uddeler i byens Daglibrugs. Han er bosat i Spentrup ved Randers, men bakker op, hver gang der sker noget i Klejtrup, og denne søndag var hans kone og datter taget med til Tjele Langsø, for at nyde det flotte vejr – og få syn for, at han rent faktisk hoppede i vandet.

– Det er kun anden gang jeg skal i, første gang var forleden dag, så jeg er helt nybegynder, griner han.

Han er imponeret over det aktivitetsniveau og sammenhold, der er i Klejtrup.

– Det er så skønt at se, hvordan byens foreninger arbejder sammen, og borgerne bakker op, når der bliver sat noget i gang. Så det gør jeg naturligvis også, siger uddeleren, som nylig startede i stillingen 1. maj sidste år, lige midt i corona-krisen.

– Jeg synes, det er en god idé, at lave et arrangement, der ligesom kigger hen på den anden side af alt det her. Det trænger vi vist allesammen til, siger han.

Sammen med de fire andre i den lille delegation fra Klejtrup, fik han samlet penge ind til det det gode, lokale formål med samlet cirka 10 ‘dyp’ i det kolde vand.

Selvom Mette Nielsen allerede havde været i ‘baljen’ om morgenen, så hoppede hun lige i igen. Bagved er Dorthe Valentin på vej op efter sit tredie ‘dyp’. Foto: Gitte Hagsholm

Præmier på spil

Bigum søbad er ifølge ‘eksperterne’ meget velegnet til vinterbadning, men deltagere kan bade alle steder, bare det er udendørs, og vandet er koldt. Hvert ‘dyp’ tæller, og det er gratis at deltage.

For at sætte lidt ekstra kulør på konkurrencen, er der lavet forskellige kategorier, som udløser forskellige præmier: yngste og ældste deltager, sjoveste dyp, flest -, hurtigste – eller længste dyp, højeste skrig og bedste udklædning.

Derfor skal man også huske at dokumentere sit ‘dyp’ med et billede eller en lille film.

Præmier til konkurrencerne sponseres af Jutlander Bank, mens Daglibrugsen sponserer kød til til coronafesten.

Trækker det for længe ud med at man igen må mødes, så er det planen at lave et arrangement, hvor ‘man spiser sammen – hver for sig’.

Status på indsamlingen mandag aften var, at der allerede er foretaget 94 dyp – de sidste fire klokken halv elleve mandag aften. Og det betyder godt 5000 kroner indsamlet til coronafesten.

Konkurrencen løber til og med lørdag 20. februar.

Kommentarer