Klejtrup

Klejtrupbørn bager til fordel for Børnetelefonen

I næste uge trækker børn fra SFO'en på Brattingborgskolen i Klejtrup i forklæderne for at bage kager til fordel for Børnetelefonen. På torsdag 10. oktober er alle inviteret op på skolen for at se resultatet og bidrage til den gode sag – med køb af børnenes hjemmebag. Pressefoto: Børns Vilkår

I den kommende uge trækker børn fra Klejtrup i forklæderne, når de deltager i Bag for en Sag 2019. Sammen med børn i resten af landet er de med til at gøre en forskel for børn, der har det svært, og på torsdag 10. oktober er familie og alle andre interesserede inviteret til at komme og købe kagerne. Overskuddet fra salg af deres bagværk doneres nemlig til Børnetelefonen.

Oktober måned bliver atter fyldt med velduftende bagværk, når flere end 80.000 børn og unge over hele landet kaster sig ud i diverse bageprojekter til fordel for Børnetelefonen. Der vil blive pisket, bagt og dekoreret efter alle bagekunstens regler, når Bag for en Sag endnu engang løber af stablen.

Brattingsborg Skoles SFO er en af de mange institutioner, der deltager i Bag for en Sag i år.

– Bag for en Sag er en fast tradition hos os. Vi bager med alle børnene i tre dage, inden vi om torsdagen den 10. oktober inviterer forældre og andre interesserede fra lokalområdet til at komme forbi og købe et stykke kage. Det kan være svært at tale for indgående med børn om, at der findes andre børn, der ikke har det godt. Men de ved, at pengene hjælper nogen, der mangler en voksen at tale med, fortæller Torben Bailey fra Brattingsborg Skolens SFO.

Dermed er børnene fra Klejtrup med til at sørge for, at endnu flere børn og unge i Danmark kan få hjælp på Børnetelefonen hos Børns Vilkår.

Årlig begivenhed

Bag for en Sag er en årlig tilbagevendende begivenhed, der er blevet afholdt siden 2005. Foruden at både børn og voksne kan have det sjovt med at bage, er Bag for en Sag også en anledning til at få talt om de problemer, der kan fylde hos børn – og så er det en nem måde at engagere børn i at hjælpe andre børn, lyder forklaringen.

– Vi er utroligt glade for den store opbakning fra både børn, unge og voksne ved Bag for en Sag. Pengene fra det solgte bagværk er med til at sørge for, at endnu flere børn kan komme igennem til en frivillig rådgiver på Børnetelefonen, der lytter og hjælper, når livet slår knuder, siger Rasmus Kjeldahl, som er direktør i Børns Vilkår.

BørneTelefonen havde sidste år 49.345 rådgivninger med børn og unge – om alt fra forelskelse og venskaber, til mobning, ensomhed og tanker om selvmord.

Kommentarer