Hjermind

Kom på naturskattejagter i Egeskoven og Hjermind Skov ved Bjerringbro

På en naturskattejagt kan børn lære mere og naturen og de lokale skove. Foto: Viborg Kommune

I weekenden d. 25.-27. maj inviterer Naturskolen, Sundhedssatellitten i Bjerringbro samt Viborg Bibliotekerne børnefamilier med på naturskattejagter i hhv. Egeskoven og Hjermind Skov.

”Tag børnene med på sjove, fælles oplevelser i de lysegrønne forårsskove og bevæg jer glade”, lyder opfordringen fra Merethe Jelsbak fra Sundhedscenter Viborg, der er en af medarrangørerne af skattejagterne.

Der er to ruter at vælge imellem

Rute 1: Trolde- svampe- og slangeruten i Egeskoven – det er den klapvognsvenlige og bynære rute ad skønne skovstier, hvor der er indlagt små poster med opgaver undervejs. Længde: ca. 2,5 km og varighed ml. 1½-2½ timer afhængig af, hvor lang tid man bruger på posterne.

Rute 2: Fugle- svampe- og myreruten i Hjermind Skov – det er den lidt mere udfordrende rute i smuk skovnatur uden indlagte poster – naturen stiller sine egne opgaver undervejs. Længde: ca. 4,3 km og varigheden vil også her variere ml. 1½-2½ timer.

For begge ruter gælder det, at der er udlagt sjove spor, som skifter undervejs – lad børnene hjælpe med at finde vej til skatten via disse spor. Skatten er ikke spiselig, men medbring gerne forplejning til turene.

– Der er gode madpakkesteder på begge ruter, lover Vibe Winckles fra Naturskolen.

Et sattekort koster 30 kroner pr. rute pr. familie, og det kan erhverves på Bjerringbro Bibliotek og Hovedbiblioteket i Viborg fra fredag 25. maj klokken 10.

Skattekortene skal købes i Viborg Bibliotekernes betjente åbningstid fredag klokken 10-17 og lørdag klokken 10-13 i Bjerringbro samt fredag klokken 10-18 lørdag klokken 10-14 på Hovedbiblioteket i Viborg.

Ruterne kan til gengæld gås hele weekenden 25.-27. maj. Af skattekortene fremgår ruten og hvilke spor, man skal holde øje med.

Viborg Bibliotekerne har tidligere arrangeret de meget populære skattejagter i naturen omkring Viborg i efterårsferien med flere tusinde deltagere.

– Med naturskattejagterne i Bjerringbro ønsker vi at udbrede kendskabet til både den lokale natur, som gerne må bruges af alle samt til de mange oplevelsesmuligheder, der er derude, fortæller Rikke Kamedula Skovsbo, børnekulturkonsulent, Viborg Bibliotekerne.

Til efteråret planlægges nye naturskattejagter i Viborg og flere andre steder i kommunen, men i en lidt anden form end hidtil.

Naturskattejagternes logo. Illustration: Viborg Kommune

Kommentarer