Viborg

Kulturnatten i Viborg indleder magisk efterårsferie for børn

Efterårsferien byder på masser af aktiviteter for børn og unge i Viborg Kommune. De første aktiviteter er allerede på fredag i forbindelse med Kulturnatten i Viborg. Foto: Viborg Kommune

Nu er det snart efterårsferie, og Viborg Bibliotekerne er som altid klar med et sprængfyldt program for børn i alle aldre. Magi, robotter, Motormille, KREAkampen og teater er nogle af de events, som børnene kan glæde sig til. 

Mandag formiddag lander Motormille med et brag på Viborg bibliotekerne. På Skakbrættet sprudler den kendte DR- pige med skæg og ballade, imens musikken spiller for fuld hammer. Der er fri entré til eventet. 

Kulturnatten åbner ferien med koncert og robotleg 

Efterårsferien for børn og voksne på Viborg Bibliotekerne begynder til Kulturnatten den 11. oktober. Her er TestLab åbent for pilfingre og nysgerrige sjæle, der kan boltre sig med alverdens robotter, Virtual Reality og 3D-print. 

Den danske popduo Souvenirs giver en akustisk intimkoncert på Skakbrættet. For de mindste er der musikalske godnatsange på børnebiblioteket med sang og højtlæsning. Kom gerne putteklar i nattøj og hør om fabeldyr og stjernedrys. 

Ønsker du fordybelse og kreahygge, er der fine aktiviteter i løbet af uge 42. Børnebiblioteket får besøg af ”Kreativisten”, der laver nyskabende ting af skrot og skrald. Onsdag og torsdag går det løs i Den Store KREAkamp 2019. Otte familier skal dyste mod hinanden bevæbnet med limpistoler og gode idéer. Tilmelding er nødvendig til denne aktivitet, og princippet om ”først til mølle” gælder. 

Humoristisk og rørende teater for de små 

Børnebiblioteket får besøg af Randers Egnsteater med forestillingen ”Kærlighed”. Forestillingen opføres af to omgange for de mindste børn, og den rørende historie handler om, at kærligheden ingen grænser kender. 

Asguer Zap Show Teater gæster Hovedbiblioteket med forestillingen ”Boris og den glade løve”, som er teater for de 3- 9 årige. En sjov og musikalsk forestilling, der bringer smil på læben og dejlig musik i ørerne. Billetpriser til begge forestillinger er 30 kr. per person. 

Vil du og din familie opleve en anderledes teaterforestilling, hvor I selv er med til at skabe retningen, så er kunstneren Mikkel Frosts ”Kommoderim” lige noget for dig. Sproglig stimulans for børn er i fokus, og her bliver alle de sproglige finurligheder til et teaterstykke. 

Spil og sprog er i fokus på børnebiblioteket 

Hvis du elsker brætspil, kan du se frem til brætspilscafé onsdag i efterårsferien. Her står alle de fede brætspil fremme, og bibliotekaren stiller gerne op til en udfordring. Er det i stedet computerspil, der er din interesse, kan du glæde dig til en workshop om Fortnite. Du medbringer selv computer og tilbehør – tilmelding er nødvendig. 

Sprograketten, som er din hjælp til ekstra sprogstimulering for de mindste, har åbent i efterårsferien. Hvis du har lyst til at sætte endnu mere skub i dit barns sproglige udvikling, kan du få inspiration i Sprograketten. Der er guidede ture i raketten tirsdag i efterårsferien ved tilmelding. 

Harry Potter-udflugt til Odense 

Gys, magi og trylleri er kodeordene til det populære event ”Magiske dage” i Odense. Som en flot afslutning på programmet for efterårsferien kan du komme med på busturen til Harry Potter-universet og prøve kræfter med brygning af eliksir og magiske besværgelser. 

Bussen kører fra Viborg fredag morgen og returnerer sidst på dagen. Køb dine billetter til busturen til Magiske dage på www.ferieaktiviteter.viborg.dk

Kommentarer