Viborg By

Landdistriksudvalget støtter Vibland-konceptet ‘Turist i egen kommune’

Dollerup Bakker og Hald sø (billedet) er blandt de i forvejen meget eksponerede naturperler i Viborg Kommune. Med projektet 'Turist i egen kommune' ønsker VibLand at få synliggjort og kortlagt mange flere kultur- og naturperler i kommunens landdistrikter. Arkivfoto: Gitte Hagsholm

Viborg Kommunes landdistriktsudvalg besluttede på et ekstraordinært møde mandag den 18. maj at afsætte 220.000 kroner til VibLands projekt Turist I Egen Kommune.

Landdistriktsudvalget ønsker i forbindelse den gradvise genåbning af Danmark at understøtte aktiviteter, der giver ny energi til de stærke fællesskaber i landdistrikterne.

Et af de tiltag, der kan være med til at gøre en positiv forskel i genåbningsfasen, er projektet ‘Turist i Egen Kommune’, der på en hjemmeside, i foldere med mere skal give lokale borgere og gæster et overblik over de mange muligheder for gode oplevelser i landdistrikterne.

Det kunne for eksempel være naturoplevelser på Himmerlandsstien,  i Karup-området eller nogle af de mange andre kultur- og naturoplevelser kommunens landdistrikter byder på – foruden og de gode muligheder for at proviantere i lokale butikker undervejs.

Projektet, som er initieret af VibLand (Viborg Landsbysammenslutning), har længe været i støbeskeen og har en lang række landsbyer som bidragydere.

Landdistriktsudvalget støtter nu projektet med et tilskud på 220.000 kroner, så det hurtigt kan komme på vingerne til glæde for de mange, der på grund af corona-krisen må blive hjemme denne sommer.

Formand for VibLand, Lone Kastberg, glæder sig over støtten fra landdistriktsudvalget.

– Det er et supergodt projekt, landsbyerne har udviklet her. Der er så mange gode oplevelser, der venter i vores landdistrikter, og rigtig mange af dem er ude i det fri. Støtten fra Landdistriktsudvalget giver os mulighed for at give projektet ekstra luft under vingerne i denne sommer, siger hun.

Formand for Landdistriktsudvalget, Mette Nielsen, er enig.

– Jeg håber virkelig, at rigtigt mange – både kommunens egne borgere og vores naboer – vil benytte sig af de mange muligheder for gode oplevelser og samtidig få en fornemmelse af de stærke fællesskaber, vi har i landdistrikterne. Vi håber også, at det kan åbne gæsternes øjne for de mange kvaliteter, der gør landsbyerne til et godt sted at bo, og på den måde sætte endnu mere gang i landdistrikterne.

Havefest understøtter fællesskabet

Et andet tiltag, som kan styrke fællesskabsfølelsen, er Havefesten den 19. juni 2020. En online-begivenhed, som giver alle borgere i kommunen mulighed for at være sammen – hver for sig. Lokale kræfter er i gang med at samle kulturelle indslag og mulighed for leveringer fra lokale virksomheder. Begivenhedens tilblivelse kan følges på facebooksiden Havefesten.

Landdistriktsudvalget opfordrer borgere i landdistrikterne til at deltage i Havefestens fællesskab, og Mette Nielsen siger i den forbindelse:

– Vi lever lige nu i en helt særlig tid, hvor mange sårbare borgere har det svært og fortsat må isolere sig i større eller mindre grad. Dem skal vi fortsat passe ekstra godt på og samtidig sørge for at få dem med fællesskabet selvfølgelig efter de retningslinjer, som myndighederne løbende giver os. Her er en online-fest en rigtig god mulighed for at styrke fællesskabet på en ny måde.

Kommentarer