Viborg by

“Lokkemad” skal sætte gang i læselysten hos børn

Fremsendt foto

Hovedbiblioteket i Viborg vil gerne slå et slag for at give børn større læselyst. Derfor inviterer de til arrangementet Bøger og Pizza søndag 20. januar.

Mangler du og dit barn inspiration til den gode læseoplevelse? Har du et barn der går i 4., 5. eller 6. klasse, der har mistet lysten til at læse for sjov? Så kom til Bøger og Pizza på Hovedbiblioteket i Viborg og få sparket motivationen i gang. Biblioteket inviterer til en hyggelig eftermiddag med boganbefalinger, pizza, Virtual Reality spil, smykkeværksted med mere.

Sådan lyder invitationen fra hovedbiblioteket, der gerne viol hjælpe med at skubbe læselysten i gang hos børnene.

Mor og far skal gå foran

Det kan være svært som forældre at inspirere og finde litteratur, som kan få gang i læselysten hos sit barn. Men fakta er, at børnene ofte kigger på deres mor og far og bliver inspireret af dem. Det viser en stor undersøgelse af børns læsevaner, lavet af blandt andre Tænketanken Fremtidens Biblioteker. Når børnene bliver spurgt, hvor de finder inspiration til, hvad de skal læse i fritiden, ligger mor og far højt på skalaen.

Læsefest med lokkemad

Derfor, tag dit barn i hånden og kom ind på Hovedbiblioteket i Viborg, hvor børnebibliotekspersonalet vil strø om sig med anbefalinger af bøger i flere genrer, lyder opfordringen fra hovedbiblioteket, som i samme anledning disker op med pizza. Desuden vil der være andre aktiviteter som smykkeworkshop, Virtual Reality med mere.

– Vi håber, at vi får en rigtig hyggelig eftermiddag sammen, siger Sarah Schimmel Holm fra Viborg Bibliotekerne.

Det foregår søndag den 20. januar klokken 13 til 15.30 på Hovedbiblioteket i Viborg. Der er fri entré, men tilmelding er nødvendig på www.viborgbib.dk.

Kommentarer