Viborg By

Lys i mørket – hvad er det, der blinker på din nabos postkasse?

Under den en landsdækkende kampagne ‘Sammen i bevægelse’ kan børn i vinterferien leder efter reflekser i deres nabolag. Foto: Viborg Kommune

Frem mod uge 7 har 19 skoler i Viborg kommune valgt at gøre en ekstra indsats for, at alle deres i alt 3200 indskolingselever i vinterferien og sammen med deres familier kan komme ud og bevæge sig og være ‘Sammen i bevægelse’.

Ideen opstod på Nordre Skole, hvor Støttekredsen for Nordre Skole, havde taget initiativ til at hænge reflekser op på skolens udearealer med en opfordring til alle indskolingselever og deres forældre om at gå forbi skolen og tage en refleks med hjem og hænge op på postkassen. 

Herefter var der lagt op til, at alle børn og forældre kunne og fortsat kan gå på refleksjagt i nærområdet og måske få vinket til en kammerat på afstand.

– Ideen var spot on, og derfor fik Kultur & Udvikling og Børn & Unge hurtigt videreformidlet den gode ide til kommunens øvrige skoler, og lynhurtigt hoppede 19 seje skoler med på ideen, fortæller Idrætskonsulent, Lisbeth Ladegaard Jørgensen.

– De små elever er tilbage i skolen, men det ændrer bestemt ikke ved den fine intention om, at invitere børn og forældre ud på en refleksjagt i lokalområdet, lyder opfordringen.

Sammen i bevægelse

Viborg Kommune har valgt at gå aktivt ind i den landsdækkende kampagne ‘Sammen i bevægelse’, og med dette initiativ er skolerne med til at give indskolingselever og forældre et formål med gåtur: Kan vi finde 10 nye reflekser i dag? 

– Reflekserne kan være med til at synliggøre, hvor mange elever fra skolen, der rent faktisk bor lige om hjørnet fra en selv. Og i en periode, hvor alt er lukket ned, og vi alle opfordres til at holde os hjemme, så kan det være fint at blive mindet om, at lige om hjørnet, der bor faktisk en, der har det ligesom mig, og som glæder sig til, at alt bliver godt igen, forklarer Lisbeth Ladegaard Jørgensen.

De skoler i Viborg Kommune, som medvirker er: Brattingsborgskolen Klejtrup, Hammershøj skole, Skals-Ulbjerg skole, Sødalskolen Løvel og Rødding, Ørum skole, Bøgeskovskolen Bjerringbro, Karup Skole, Nordre Skole, Vestre skole, Mønsted skole, Sparkær skole, Houlkærskolen, Søndre skole samt Vestfjendsskolen.

Sådan ser de ud, reflekserne man skal kigge efter. Foto: Viborg Kommmune

Kommentarer