Viborg

Mercantec-elever modtager legater for i alt 133.000 kroner

14. Mercantec-elever modtog i fredags 16. juni legater for deres indsats i skoleåret. Foto: Mercantec Viborg

Fredag 16. juni blev der uddelt legater til de elever på de tekniske uddannelser, der på den ene eller den anden måde havde udmærket sig i løbet af skoleåret. I alt bliver der uddelt legater for i alt 133.000 kroner.

Han modtog Georg og Rigmor Saxild legatet på 4000 kroner med den begrundelsen, at Nicolaj fra første dag på uddannelsen udviste et drive og engagement for faget. Desuden han er pligtopfyldende, tager initiativ, og tænker selvstændig.

– Det er en stor ære at få tildelt et så fint legat. Det er altid dejligt at blive anerkendt, og det bekræfter, at jeg gør det rigtige. Nu mangler jeg bare at finde en læreplads som grafisk designer, men det kan jo være, at LEGO ringer nu, siger Nicolaj Broch Andersen med et smil.

Fredagens festligheder bød på uddeling af 14 ud af i alt 32 legater, som Mercantec og eksterne legatgivere uddeler til elever. Fire legater er helt nye. En af de nye legatgivere er Bach Gruppen, som blandt andet lægger vægt på, om eleven i sin studietid har udvist stor personlig og faglig udvikling.

– Vi synes, det er vigtigt at støtte op om de elever, der viser initiativ og som yder en ekstra indsats udover den faglige. Vi glæder os over at kunne være med til at vise, hvor vigtigt det er, at man ikke bare er fagligt dygtig, men også kan udvise et stort socialt overskud i forhold til sine medstuderende, fortæller Benjamin Galacho, partner hos Bach Gruppen.

Flere nye legater i år

Selvom det ikke er første gang, Mercantec uddeler legater til de elever, der udmærker sig, er det ifølge Mercantecs direktør, Kirsten Holmgaard, altid en fornøjelse at få lov til at anerkende de elever, der har gjort noget ekstra i løbet af året.

– Det er stort at få lov til at uddele så mange legater til så mange dygtige elever. Og det er rigtig dejligt, at der er blevet oprettet så mange nye legater til i år. Vi er meget taknemmelige over, at der er så mange i det lokale erhvervsliv, der støtter op om vores elever, siger Kirsten Holmgaard.

Kommentarer