Debat og politik

Mindre røg og flere sygeplejersker – ja, tak!

Debatindlæg af Mette Nielsen (S), byrådsmedlem og folketingskandidat i Viborg Kommune.

Der er ingen tvivl om, at sundhedspersonalet på de danske sygehuset løber for stærkt. Det har konsekvenser for dem selv, arbejdsglæden, fagligheden og i sidste ende patienterne.
I Socialdemokratiet gik vi til valg med et løfte om at ansætte 1000 ekstra sygeplejersker, og nu sker der noget på området.
Jeg har med glæde konstateret, at vores Statsminister Mette Frederiksen (S) i weekenden var ude med budskabet, at regeringen i de kommende finanslovsforhandlinger vil foreslå, at der næste år bliver afsat 300 millioner kroner til at ansætte 500 nye sygeplejersker. I 2021 skal tallet fordobles.

Pengene skal findes ved at hæve prisen på en pakke cigaretter fra 40 til 50 kroner.

Enhver kan vist se, at der er brug for flere sygeplejersker på vores hospitaler. Der løbes ikke bare stærkt – der spurtes alt for ofte rundt. Det er der ingen der kan være tjent med. Dag efter dag og år efter år – hverken ansatte eller patienter.

Hvorfor er det blevet sådan? Det er der mange grunde til: Flere og flere ældre, stigende medicinpriser, for mange år med et fast sparekrav på to procent, kortere indlæggelsestider og komplekse patient forløb, mere ambulant behandling – flere og flere opgaver – samtidig med, at der er blevet færre sygeplejersker til at løse opgaverne. I den kommende tid vil man kunne se, at løftet om flere sygeplejersker ikke bare var snak, for at få nøglerne til statsministeriet, men et reelt ønske om at styrke vores sundhedsvæsen.

Kommentarer