Viborg

Netto og Kirkens Korshær inviterer socialt udsatte i Viborg til julefrokost

Overskudsmad fra Netto. Pressefoto

Viborg er blandt en række byer i Danmark, hvor Netto donerer overskudsmad til Kirkens Korshær. Maden vil blive forvandlet til en lækker julefrokost af Troels Pedersen fra Hjarbæk Kro. Over 100 Netto-butikker har tilmeldt sig til at donere overskudsmad i julen, som vil blive brugt i juledagene og ind i det nye år.

Juleaftensmorgen, den 24. december, vil Nettos velkendte gule lastbiler indsamle overskudsmad fra butikker i Skive, Kjellerup, Bjerringbro og Viborg. Varerne vil blive kørt til Kirkens Korshærs værested på Sct. Leonisgade i Viborg, hvor Troels Pedersen fra Hjarbæk Kro laver en dejlig julefrokost den 27. december. Da mængden af råvarer er betragtelig, vil de resterende varer blive frosset ned og brugt til måltider senere.

Dan Engholm, butikschef hos Netto i Viborg fortæller – Jeg er glad for, at mine medarbejdere vil støtte op om julefrokosterne. Det er let at glemme, at der er familier, som har det svært i julen. Mad skal jo spise, derfor giver det rigtig god mening at donere vores overskudsmad til vores lokale Kirkens Korshær, når vi har mennesker, der trænger til et måltid i julen.

Overskudsmaden, som Netto donerer, består af friske råvarer, som enten vil overskride sidste salgsdato på grund af julens mange lukkedage, eller som er blevet lettere beskadiget under transporten.

Kokken fra Hjarbæk Kro tryller med råvarerne

Troels Pedersen fra Hjarbæk Kro fortæller, – Det glæder mig, at jeg får muligheden for at være en del af dette projekt og afsætter derfor gerne den 27. december. Jeg ser frem til et fantastisk arrangement, hvor jeg håber, at jeg med mit bidrag kan gøre en forskel og hjælpe med til at gøre det til en god dag.

FødevareBanken, der til dagligt modtager fødevarer fra Netto og sikrer, at overskudsmad kommer andre til gode, hjælper med at rekruttere frivillige, som skal assistere kokkene med madlavningen på værestederne. Det forventes, at der deltager langt over 250 frivillige på tværs af landet, og op mod 1.000 vil blive bespist.

Ekstra hjælp i julen til ensomme og socialt udsatte

Mens julen for mange er lig hygge og julekomsammener med familie og venner, er det dog ikke alle, som fejrer julen sammen med den nære familie. Mange socialt udsatte oplever at føle sig ekstra ensomme i december og juledagene. Mange af de, som lever på kanten af samfundet, har mistet kontakten til den nære familie og venner. Og de socialt udsatte bliver ofte mindet om fraværet af kærlighed og nærvær i en juletid.

– Med det behov for hjælp vi oplever i julen, er det en stor hjælp at få doneret mad, så vores egne midler strækker længere og kan blive brugt til at skabe overskud et andet sted. Ud over et måltid kommer mange også for at finde nærvær og samvær hos os. Her tager medarbejdere og frivillige med åbne arme imod mennesker, som har brug for et måltid mad, en snak og varme, siger Helle Christiansen, Korshærschef.

Julefrokosten foregår i Viborg, Sct. Leonisgade 8 den 27. december i tidsrummet 12:00 – 14:00.

Kommentarer