Viborg By

Nu kommmer Covid-19 vaccinen til Viborg Kommune

Nu kan beboerne på plejecentrene i Viborg Kommune godt begynde at glæde sig. I morgen kommer Covid-19-vaccinen nemlig til Viborg. Arkivfoto fra Højvangen

I morgen tirsdag 5. januar kommer Covid-19-vaccinen til Viborg Kommune, hvor plejehjemsbeboere og en større andel af plejepersonalet nu kan se frem til at blive vaccineret.

Kort før nytår kom de første doser af Covid-19-vaccinen til Danmark. Den forløbne weekend er beboere og personale på samtlige plejecentre i Randers Kommune blevet vaccineret, og nu kommer turen til Viborg.

Vaccinationen foretages af plejehjemslæger, der er tilknyttet de enkelte plejecentre. Planen er, at man lægger ud med beboere og personale på Banebo i Viborg klokken 13.00, og så fortsætter vaccineringen over hele kommunen resten af tirsdagen, lyder det i en pressemeddelelse fra kommunen mandag formiddag.

Der leveres vaccine, så alle plejehjemsbeboere, der ønsker det, og som ikke har Covid-19 eller har symptomer på det, kan vaccineres. Derudover er der vaccine til at vaccinere en andel af plejepersonalet samt det sundhedspersonale fra lægepraksis, der står for vaccinationen.

Efter planen vaccineres der først på Blichergården, Liselund og Rehabiliteringscenter Viborg den 7. eller 8. januar, da der aktuelt er smittetilfælde på disse centre. Det betyder, at beboere og medarbejdere bliver testet i disse dage.

Ældre borgere og plejepersonale først

I første omgang vil vaccinen blive tilbudt til plejehjemsbeboere og sundheds- og plejepersonale. De borgere, der først vil blive tilbudt en vaccine mod Covid-19 er:

  • Beboere og personale på plejecentre
  • Borgere over 65 år, som modtager både praktisk hjælp og personlig pleje
  • Personale i sundheds- og ældresektoren

Øvrige borgere

I takt med at vi får leveret flere vacciner i løbet af 2021, vil flere borgere blive tilbudt vaccination mod Covid-19.

Du får besked via borger.dk og e-Boks fra Sundhedsstyrelsen, når det bliver din tur til at blive vaccineret. Hvis du er fritaget for digital post, får du et brev med posten.

Vaccinationscenter

I Viborg Kommune opretter Region Midtjylland vaccinationscenter samme sted som det nuværende testcenter, nemlig ved tidligere den tidligere Viborg Handelsskole på adressen: Vaccinationscenter Viborg, Vinkelvej 20, 8800 Viborg.

Der er ikke endnu besluttet, hvornår centret åbner.

Kommentarer