Viborg

Ny pulje til lokale naturoplevelser i 2020

Friluftsrådet, Nordea-fonden, Aage V. Jensen Naturfond og 15. Juni Fonden uddele seks millioner kroner, så lokale foreninger kan igangsætte naturaktiviteter for alle i forbindelse med projektet ’Vores Natur’. Ansøgningsfrist er 1. november 2019. Pressefoto: Adam Grønne

Alle danskere skal have chancen for at opleve naturen i 2020. Derfor vil Friluftsrådet, Nordea-fonden, Aage V. Jensen Naturfond og 15. Juni Fonden uddele seks millioner kroner, så lokale foreninger kan igangsætte naturaktiviteter for alle i forbindelse med projektet ’Vores Natur’. Ansøgningsfrist er 1. november

2020 bliver naturens år. DR lancerer til foråret en række tv-programmer og medieindsatser, som skal sætte fokus på Danmarks natur. Men det hele skal ikke foregå bag skærmen. Gennem ’Vores Natur’ – et projekt, som skaber natur- og friluftsaktiviteter for alle landet over – inviteres danskerne op af sofaen og ud og opleve naturen på egen krop.

Som led i ’Vores Natur’ har de tre fonde samt Udlodningsmidler til Friluftsliv, der administreres af Friluftsrådet, oprettet en pulje på i alt seks millioner kroner, som skal støtte aktiviteter i den lokale natur.

Puljen skal fremme lokale foreningers mulighed for at skabe aktiviteter i løbet af 2020, som viser befolkningen, hvor meget naturen har at byde på.

Det er DR, Friluftsrådet, Naturstyrelsen og Danske Naturhistoriske Museer, der står bag projektet, og derudover er over 40 natur- og friluftsorganisationer involveret i udviklingen af fem delprojekter.

Vores Natur er støttet af 15. Juni Fonden, Nordea-fonden og Aage V. Jensen Naturfond med 25 millioner kroner.

Lokale projekter skal sprede naturglæde

Puljen på de seks millioner kroner kan søges til aktiviteter, hvor foreninger formidler den lokale natur samt skaber oplevelser og mulighed for at være aktive i naturen. Aktiviteterne skal foregå i perioden fra 1. april til og med 1. november 2020 og spille sammen med Vores Natur.

– Vi drømmer om, at 2020 bliver året, hvor alle danskere får muligheden for at opleve den danske natur gennem et væld af aktiviteter i hele landet. Med Vores Natur-puljen vil vi bakke op om de lokale foreninger og frivillige ildsjæle, som har lyst til at sprede naturglæden og gøre naturoplevelser og friluftsliv til et samlingspunkt for lokalsamfundet i 2020,  siger Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet.

Ansøgningsfrist 1. november

Hvis man som almennyttig forening er interesseret i at søge puljen, skal ansøgningen sendes senest den 1. november 2019.

Læs mere her, om krav og retningslinjer for, hvordan du søger puljen, og hvad du skal være opmærksom på her: www.friluftsraadet.dk/vores-natur-puljen

Man er også altid velkommen til at kontakte Friluftsråder for at få gode råd og sparring til sin ansøgning. Skriv til tips@friluftsraadet.dk eller ring på 33 79 00 79 (tast 2).

Derudover afholdes der to informationsmøder, hvor du skal være velkommen til at deltage. Læs mere om disse på Friluftsrådets hjemmeside under Vores Natur, hvor du også tilmelder dig.

 

FLERE FAKTA

  • Hvem kan søge puljen: Puljen kan søges af almennyttige foreninger.
  • Hvad kan man søge til: Der kan søges om tilskud til foreningers aktiviteter inden for de fem fyrtårnsprojekters fokusområder.
  • Hvor meget kan man søge: Der kan søges om tilskud på mellem 20.000 og 100.000 kroner inkl. moms. Såfremt en landsdækkende forening søger til aktiviteter, der foregår i flere lokalforeninger, eller med andre lokale aktører, kan der søges op til 500.000 kr. inkl. moms.
  • Hvem sender man sin ansøgning til: For at søge skal du udfylde ansøgningsskemaet, som du finder på Friluftsrådets hjemmeside. Ansøgningsfristen er 1. november 2019 inden midnat. Du kan forvente svar senest 2-3 måneder efter ansøgningsfristen. Alle ansøgere får svar.

Kommentarer