Bjerringbro

Nyt rengøringsfirma til Viborg Kommunes institutioner er fundet

Forenede Service A/S og ISS Facility Services A/S har vundet kontrakterne på rengøring af kommunale institutioner fra den 1. august 2019. Rengøring på rådhuset fortsætter i eget regi.

Økonomi- og Erhvervsudvalget i Viborg Kommune har den 10. april 2019 besluttet at indgå kontrakt med Forenede Service A/S om rengøring på skoler, børnehaver, biblioteker og andre kommunale institutioner i delaftale 1 og 2, som dækker den vestlige og midterste del af kommunen, mens der indgås kontrakt med ISS Facility Services A/S i delaftale 3, der dækker den østlige del af kommunen.

Udbuddet omfatter rengøring på 111 skoler, institutioner med videre. Den samlede årlige kontraktsum udgør 26,8 millioner kroner. I forhold til de nuværende kontrakter er der tale om en besparelse på 0,9 millioner kroner årligt.

– Med det nye udbud har vi fået en god pris, der holder sig inden for det budget, vi har afsat til rengøring. Vi ser frem til et godt samarbejde med Forenede Service A/S, der er ny rengøringsleverandør i Viborg Kommune, og ISS Facility Services A/S, der fortsætter med at gøre rent på cirka en trediedel af kommunens institutioner, siger borgmester Ulrik Wilbek.

De enkelte skoler og institutioner har haft mulighed for at vælge mellem at gå med i udbuddet, eller at ansætte eget rengøringspersonale. Fem skoler og to institutioner har valgt at ansætte eget personale til rengøring pr. 1. august 2019.

Rengøring på rådhuset var også en del af udbuddet, som delaftale 4. I forbindelse med behandling af de indkomne tilbud har Økonomi- og Erhvervsudvalget besluttet at annullere udbuddet af delaftale 4. Baggrunden er, at prisen på det bedste tilbud på rengøring af rådhuset var ca. 20 % højere end i dag. Derfor har Økonomi- og Erhvervsudvalget besluttet at fortsætte med eget personale og fastholde det nuværende rengøringsniveau.

Seks leverandører var prækvalificeret til at give bud på de fire delaftaler. Desuden har Viborg Kommune afgivet et kontrolbud på rengøring på rådhuset.

Læs mere om udbud af rengøring på viborg.dk

Kommentarer