Hjarbæk

Nyt tilbud skal få endnu flere børnefamilier på eventyr i naturen

Viborg Kommune og Natureventyr lanceret tre unikke eventyr, der udspiller sig ved Borgvold, omkring Hjarbæk og i den smukke skov langs Gudenåen ved Kjællinghøl

I samarbejde med virksomheden Natureventyr lancerer Viborg Kommune tre stednære eventyr skrevet til udvalgte ruter i kommunens smukke natur. Lanceringen er en del af et lokalt samarbejde på tværs af forvaltninger om at få flere til at bevæge sig.

Rigtigt mange børn og voksne, der bor i Viborg Kommune, er aktive i naturen. Natur, bevægelse og outdoorliv ligger i mange viborgenseres DNA. Men der er stadigvæk plads til at mange flere kan komme ud under åben himmel.

Især i disse corona-tider giver naturen et frirum, hvor især børnefamilierne på egen hånd kan drage på eventyr med plads til at holde afstand. Nu også med inspiration fra app’en Natureventyr.

Natureventyr er en app fyldt med eventyr målrettet børn i alderen 3 til 8 år. Eventyrene udspiller sig som skattejagter langs børnevenlige ruter i udvalgte områder, og det gør det nemt og sjovt for børnefamilier at gå på opdagelse i naturen.

Tre eventyr

I første omgang har Viborg Kommune og Natureventyr lanceret tre unikke eventyr, der udspiller sig ved Borgvold, omkring Hjarbæk og i den smukke skov langs Gudenåen ved Kjællinghøl.

Natureventyrerne i Viborg Kommune bliver alle gratis at bruge for børnefamilier, skoler, daginstitutioner og alle der vil ud på eventyr.

Langs ruterne i disse områder udspiller sig tre fortællinger i børnehøjde, der alle tager udgangspunkt i de ting, som børn og voksne kan se, høre og røre ved. Fortællingerne i Natureventyr er skrevet med udgangspunkt i områdets lokalhistorie og dyreliv, men er tilsat en sund dosis fantasi i form af en overdådig ridderturnering ved Borgvold, hemmelige breve til kongen ved Hjarbæk samt jætter og trolde i området omkring Kjællinghøl.

Undervejs bliver børnene inddraget gennem spørgsmål og udfordringer, og kombinationen af fantasi, leg, bevægelse og læring er en fremragende kur mod trætte børneben.

Samarbejde mellem forvaltninger

Lanceringen af de tre eventyr sker i et tæt samarbejde mellem Kommunens forvaltninger Kultur & Udvikling og Børne & Unge, med fokus på at få børn ud i naturen. Projektet skal motivere endnu flere til at være aktive – og gerne i naturen. Målet er at få flere til at bevæge sig i naturen og styrke de lokale fællesskaber.

I første omgang afprøves konceptet via et pilotprojekt med tre eventyr, men hvis konceptet bliver en succes hos børnefamilier, daginstitutioner og elever i indskolingen, så vil der være mulighed for at få flere eventyr til Viborg Kommune gennem samarbejdet med Natureventyr.

Der er i hvert fald rigeligt med oplagte naturområder at kaste sig over i kommunens fantastiske natur.

Fakta og kontaktinformation

Natureventyr er en app udviklet i samarbejde med DGI. Målet med app’en at gøre det nemt for børnefamilier at tage på eventyr i naturen ved at tilbyde en færdigpakket oplevelse med destination og aktivitet på stedet. Bag virksomheden Natureventyr står fem børnefamilier fra Sjælland, Fyn og Jylland.

App’en er gratis at downloade til både IOS og Android. I kraft at samarbejdet med Viborg Kommune er eventyrene gratis tilgængelig, og man kan gå dem, så mange gange man vil.

De tre eventyr i Viborg Kommune

Borgvold – Sverre og den store ridderturnering

Sverre drømmer om at dyste i Kong Eriks ridderturnering for at vinde sin elskede Ingeborgs hjerte. Desværre ejer han hverken rustning eller hest, men en skønne dag stiller kongen en udfordring, der kan være svaret på alle Sverres bønner.

Hjarbæk – Et brev til kongen

En tidlig morgen får Ida overbragt en vigtig mission fra en ridder i en aldeles håbløs forklædning. Kong Eriks hær har slået lejr uden for byen, og kun et hemmeligt brev, der nu er i Idas besiddelse, kan sætte en stopper for endnu en dum krig. Nu skal hun bare have det frem til kongen inden soldaterne marcherer afsted.

Kjællinghøl – Rejsen til jætternes land

Vikingepigen Toras tvillingebror er sporløst forsvundet. Derfor er hun draget ud på en farlig rejse langs Gudernes Å for at finde spor efter Ulf. Undervejs på rejsen møder hun både modige krigere, trolde og jætter, og hendes lange rejse fører hende helt ind i jætternes rige Jotunheimen.

Eventyrerne bliver offentliggjort fra torsdag den 21. maj 2020.

Kommentarer